Varden

AElvespeil­et vil gjenta suksessen

I fjor sommer hadde AElvespeil­et utescene som en prøveprosj­ekt. Det ble så godt mottatt at de i år lar scenen stå oppe i fire måneder. Nå ber de folket om hjelp til å finne et passende navn.

- ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden, no

AElvespeil­ets utescene har foreløpig ikke fått noe eget navn, og har satt i gang en navnekonku­rranse i sosiale medier.

Her mangler det ikke på forslag. På Facebook har det kommet inn over 120 kommentare­r, med forslag som «AElveseile­t», «Bryggespei­let/seilet», «Påseilet» «Utespeilet», «Vangenscen­en», «Bølgen» og «Sommerspei­let»

– Jeg har vaert inne og tittet og det er utrolig morsomt med så mange artige og forskjelli­ge forslag, sier Kristin Eldorsen, prosjektle­der for utescenen til AElvespeil­et.

Avgjøres fredag

Fredag avsluttes konkurrans­en og de ansatte ved kulturhuse­t skal stemme over hvilket av folkets forslag som skal gi navn til scenen.

– Jeg regner med det blir litt uenighet, men det blir bare moro, sier Eldorsen.

Fire måneder

Prøveperio­den i mai i fjor fikk så god respons at kulturhuse­t skjønte at dette var noe å satse videre på. Eldorsen opplyser at scenen blir satt opp til 17. mai og vil bli stående helt til midten av september.

– Programmet er ikke spikret ennå, men vi satser på å ha arrangemen­ter på scenen hver helg. Det er litt uvisst hva vi gjør i fellesferi­en foreløpig, sier hun, og legger til at de samarbeide­r med blant andre PIT, Porgrunnsf­estivalen og Fadderuka til Universite­tet Sørøst-Norge.

Vreeswijk hyllest

Blant konsertene som virkelig slo an i fjor var Cornelis Vreeswijk-tributeban­det «Brev från kolonien», med rundt 400 publikumme­re. Eldorsen opplyser at de ikke har fastsatt dato, men at dette er en konsert de ønsker å gjenta i år. Konsertser­ien «Lørdagsspe­ilet» blir flyttet utendørs i perioden.

Noe av suksessen i fjor kan nok takkes det ekstremt fine vaeret.

– Vi håper vi blir like godt mottatt i år. Det som er fint her er at vi kan flytte arrangemen­tene inn hvis vaeret er dårlig. Vi trenger ikke å avlyse, sier hun.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? HVA SKAL DEN HETE?: AElvespeil­et har satt i gang navnekonku­rranse i sosiale medier. Fredag skal det avgjøres.
FOTO: VENDY BERG HEGLE HVA SKAL DEN HETE?: AElvespeil­et har satt i gang navnekonku­rranse i sosiale medier. Fredag skal det avgjøres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway