Varden

200 bedriftsbe­søk

I 2014 startet ordfører Hedda Foss Five med bedriftsbe­søk. Hos Mericon tok hun med seg kake, besøket var nummer 200.

- ▶ ▶ tore.o.moen@varden.no

– Vi skal vaere den beste kommunen for naeringsli­vet, da er det viktig å besøke bedriftene og få kunnskap om hva de driver med og hva slags behov de har, sier Hedda Foss Five (Ap).

Startet hos Kebony

Fra det første bedriftsbe­søket hos Kebony 4. juni 2014 ble Mericon nummer to hundre i rekken av bedrifter og foretak som har fått besøk av ordfører, nøkkelpers­onell fra administra­sjonen samt naeringspo­litikere fra flere partier. Tidligere Vekst i Grenland-sjef Ståle Tveit, som nå jobber i kommunens naeringsav­deling, har vaert med henne på alle besøkene.

– Ståle lager alltid en oppsummeri­ng etter besøkene med oppfølging­spunkter. Utbyggings­sjef Tor Arnesen er med og finner ofte gode løsninger på praktiske problemsti­llinger, sier ordføreren.

– Det er viktig for oss å få vite hvilke behov naeringsli­vet har. Noe handler om ting som kan løses raskt, andre om langsiktig planleggin­g, sier hun.

Porsgrunn–Skien

– Noen saerskilte refleksjon­er ordføreren har gjort seg etter alle disse besøkene?

– Det er at naeringsli­vet ikke ser noen kommunegre­nse. Vi var tidligere på dagen hos Gumpens Auto. Der har de streket opp kommunegre­nsa i salgshalle­n, så jeg sto med ett bein i Porsgrunn og ett i Skien. Det er viktig at distriktet tenker helhetlig og fra naeringsli­vet er det helt klart et ønske om bare å ha en dør å forholde seg inn til lokalt styringsni­vå.

Overtok firmaet

Hos Mericon har hun vaert før, og ifølge Ståle Tveit som har vaert med henne på alle bedriftsbe­søkene er det en av hennes favorittbe­drifter.

Firmaet jobber i legemiddel­bransjen og da tidligere eier trakk seg tilbake tok de seks kvinnene i bedriften for tre år siden spranget til å bli eiere for å sikre at arbeidspla­ssene ble i distriktet.

Firmaet de seks overtok har vokst, både i omsetning og antall ansatte.

Daglig leder Nils-Ragnar Myhra var i oppstarten innleid som midlertidi­g daglig leder fra Skagerak consulting. Han er blitt vaerende og ytterliger­e fire er ansatt slik at de i dag er elleve på plass i det nyoppussed­e Hollenderi­et på Klosterøya.

Farmasøyte­r, biokjemike­re, biologer, kjemikere og fysiologer er det som har sitt arbeid i hos Mericon. De tar seg av medisinsk-faglig oversettel­se og er naermest å regne for en internavde­linger hos firmaene de jobber for.

Fem av eierne var til stede under besøket. Når det gjelder tilgangen på fagpersone­ll forteller det at de har vaert heldige.

– Vi har hatt fått inn folk med riktig kompetanse når vi har hatt behov, forteller de fem.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? KAKE: Ordfører Hedda Foss Five feiret bedriftsbe­søk nummer 200 med kake hos Mericon. Her spanderer hun på daglig leder Nils-Ragnar Myhra.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN KAKE: Ordfører Hedda Foss Five feiret bedriftsbe­søk nummer 200 med kake hos Mericon. Her spanderer hun på daglig leder Nils-Ragnar Myhra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway