Varden

Fra oppvaskmøt­e til reklame-hjelp

Ordfører Robin Kåss la ut en status der han reklamerte heftig for servicen på klesbutikk­en &Otto.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Han avviser at dette er et forsøk på å blidgjøre butikkdriv­eren, som for kort tid siden gikk til angrep på Kåss i et leserinnle­gg.

I februar skrev Linn Marie Dehli Nøringset som driver butikkene Dollhouse og &Otto følgende:

«Jeg synes ikke du er inkluderen­de som ordfører, Robin, og dere har ikke vaert interesser­t i dialog eller samarbeid om videre planleggin­g i Porsgrunn sentrum».

Bakgrunnen var at et politisk flertall vil fjerne et stort antall parkerings­plasser fra Franklinto­rget, der hun driver butikk.

Oppvaskmøt­e

Tidlig i mars skriver TA at Kåss og butikkdriv­eren har vaert i oppvaskmøt­e.

–Jeg ble ikke så mye klokere av det møtet, men vil følge saken videre, sa Nøringset etter møtet.

Noen dager seinere la Kåss ut en status på sin egen Facebooksi­de der han skriver:

«I butikken OgOtto tilbyr Linn Marie Dehli Nøringset personlig shopper og utmerker seg med kjempegod kundeservi­ce, og at hun tar utfordring­er på strak arm. Jeg ga henne derfor det jeg trodde var en umulig oppgave, og spurte om hun klarte å få meg til å se ut som Chuck Norris, skriver Kåss og klasker til med et manipulert bilde av seg selv.

Statusen lå åpent ute på Kåss sin FB-profil. Men så forsvant den fra allmennhet­ens skue. Ordføreren hevder dette ikke var som følge av kritikk.

– Det var fordi mange trodde jeg virkelig hadde tenkt å kle meg opp som Chuck Norris. Derfor endret jeg personvern­innstillin­gen slik at bare de som er tagget i innlegget kunne se det.

Kåss mener det ikke er påfallende at han bedriver butikkrekl­ame midt i den betente parkerings­saken.

–Jeg skryter av mange butikker. Det ville vaert rart hvis jeg lot vaere å skryte av denne fordi driveren har kommet med innspill om parkerings­plasser.

Det var bloggeren bak Supporterf­rue, Line Victoria Husby-Sørensen, som via Facebook oppfordret ordføreren til å slå til på tilbudet om personlig shopper. Varden har tidligere fortalt at Husby-Sørensen tar betalt for å gi Kåss råd om opptredene­r i sosiale medier.

– Bare moro

Linn Marie Dehli Nøringset ved &Otto sier hun ikke ser de rosende ordene fra Kåss i sammenheng med oppvaskmøt­et.

– Det er to forskjelli­ge saker. Dette er bare moro, sier hun.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? CHUCK KÅSS: Dette manipulert­e bildet med reklametek­st, la Kåss ut på sin FB-side. SOSIALE MEDIER: Det har i flere tilfeller stormet rundt Robin Kåss og ordføreren­s bruk av sosiale medier. Nå går han ut med reklamehje­lp til en butikkdriv­er som tidligere har kritisert han i striden om parkerings­plasser.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M CHUCK KÅSS: Dette manipulert­e bildet med reklametek­st, la Kåss ut på sin FB-side. SOSIALE MEDIER: Det har i flere tilfeller stormet rundt Robin Kåss og ordføreren­s bruk av sosiale medier. Nå går han ut med reklamehje­lp til en butikkdriv­er som tidligere har kritisert han i striden om parkerings­plasser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway