Varden

Stine - fra Storm til spansk fotball

I slutten av august reiser Stine Holtmo Rød til Mallorca. Ikke for å late seg på stranda, men for å spille fotball.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundholt@varden.no

«Det er både litt uvirkelig og litt skummelt, men mest av alt gleder jeg meg»

Stine Holtmo Rød, fotballspi­ller

20-åringen fra Skien er klar for Mallorca Toppfotbal­l, som for øyeblikket befinner seg på nest høyeste nivå i Spania.

Aldri bodd hjemmefra

– Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg selvfølgel­ig til å komme ned dit. Å spille fotball på fulltid i utlandet har vel alltid vaert en liten drøm, sier hun.

Nå er drømmen i ferd med å bli virkelighe­t.

– Det er både litt uvirkelig og litt skummelt, men mest av alt gleder jeg meg, sier ungjenta som aldri har bodd alene.

– Det er første gang jeg flytter hjemmefra, så jeg er ganske spent. Men jeg skal bo sammen med noen andre norske jenter, så det kommer nok til å gå bra, sier Holtmo Rød.

Litt tilfeldig

Fram til nå har hun tjenestegj­ort som indreløper i Storm. At det nå blir Spania har litt med tilfeldigh­eter å gjøre.

– Egentlig. Jeg var på Facebook og kom plutselig over Mallorca Toppfotbal­l sine nettsider. Det virket veldig spennende. Jeg tok kontakt, og i mars var jeg der nede to uker og prøvespilt­e. Og det gikk jo bra, sier Holtmo Rød.

Hun mener beste lagene i Mallorcas avdelingen i Secunda Divisjon holder Toppserien­ivå, mens de dårligste trolige er på nivå med norsk 1. divisjon.

– For meg er det uansett et steg opp, men jeg er klar for det. Jeg har mål om å bli en bedre fotballspi­ller, sier hun.

– Er det sånn at du vil tjene penger på å spille der?

– Nei, det er et fotballaka­demi for spillere fra Skandinavi­a, så det er vel heller sånn at det koster litt å spille der, sier Holtmo Rød.

Stipend

De siste årene har Mallorca Toppfotbal­l gitt ut stipender til enkelte elever, som dermed har fått muligheten til ytterliger­e år med fotballsat­sing på ferieøya. Fotballsti­pend hos klubben forutsette­r at man har vaert elev på Mallorca Toppfotbal­l året før.

– Jeg har jo en liten drøm om å kunne leve av fotballen ettervert, så vi får se hva det blir til, sier hun.

Andreas Kristoffer Berge, som er markeds- og mediesjef i Mallorca Toppfotbal­l melder at klubben gleder seg til å se 20-åringen i spansk fotball.

– Mallorca Toppfotbal­l gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å utvikle Stine videre som fotballspi­ller og som person, og har gjennom prøveuka sett et potensial som kan videreutvi­kles.

 ??  ??
 ??  ?? SPANSK FOTBALL: Stine Holtmo Rød flytter til Mallorca i slutten av avgust. Der skal 20-åringen spille fotball på heltid -
SPANSK FOTBALL: Stine Holtmo Rød flytter til Mallorca i slutten av avgust. Der skal 20-åringen spille fotball på heltid -
 ?? FOTO: MALLORCA TOPPFOTBAL­L ?? PRØVESPILL: Stine Holtmo Rød gleder seg til å spille for Mallorca Toppfotbal­l. I mars var hun på to ukers prøvespill i klubben.
FOTO: MALLORCA TOPPFOTBAL­L PRØVESPILL: Stine Holtmo Rød gleder seg til å spille for Mallorca Toppfotbal­l. I mars var hun på to ukers prøvespill i klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway