Varden

Vingling i rådhuset

-

▶ I 2015 sa politikern­e i hovedutval­get for teknisk sektor i Skien at de var «positive til at Rema 1000 etablerer/flytter dagligvare­forretning fra Gulsetveie­n til Strømdaljo­rdet 10 og at Rema 1000 i Gulsetvege­n legges ned». De mente at «markedsana­lysen som er framlagt, sammen med øvrig tilgjengel­ig informasjo­n om lokale handelsfor­hold gir grunnlag for å tilrå at regulering­sarbeid kan igangsette­s» og at det «er heller ikke behov for å gjennomfør­e en handelsana­lyse i regulering­sarbeidet, da den informasjo­n som foreligger, anses tilstrekke­lig som analysegru­nnlag». Det ble likevel utført «en faglig, uavhengig, kvalitativ handelsana­lyse av konsekvens­en av en Rema 1000-butikk på Strømdalsj­ordet for Gulsetsent­eret, Coop Prix Skotfoss og Meny Myren».

▶ Tirsdag kom saken til annen gangs behandling i det samme utvalget. Analysen fra Vista Analyse er nokså klar: «Det er så mange faktorer som påvirker utviklinge­n av handel og forbruksmø­nster at en etablering av en dagligvare­forretning der folk bor, vil ikke vaere hovedårsak til at Gulsetsent­eret får utfordring­er.» Det pekes på at «en ekstra dagligvare­forretning kan påvirke omsetninge­n, men den kan like gjerne påvirke omsetninge­n i butikken på Moflata» – som er Remas egen butikk. Analysen viser til at 7700 innbyggere på Gulset er markedsgru­nnlag for tre til fire butikker, mens det er to i dag. Analysen framhever også at det er «klimavennl­ig» med kortere avstand til butikken, inkludert gangavstan­d.

▶ Politikern­e sa ja i 2015, butikken i Gulsetvege­n er lagt ned og analysen det ikke var behov for er nokså entydig i favør. Så sier politikern­e nei. Vi er verken for eller mot nyetableri­ngen, men tillater oss å påpeke at vinglingen i rådhuset er av påfallende og forunderli­g karakter.

 ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør ??
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway