Varden

Rema 1000 fikk nei

Skal Rema 1000 få lov til å åpne butikk på Strømdaljo­rdet? Utvalget var delt på tvers tirsdag, helt inn i partiene.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Debatten startet med at Per Morten Norborg (KrF), som er en del av posisjonen, erklaerte at han ville stemme imot butikkåpni­ngen på Strømdalsj­ordet.

– Det har negativ effekt for Gulsetsent­eret og er negativt for de trafikale forholdene rundt Strømdaljo­rdet, sa han, og viste videre til at han mener saken burde vaert avvist på et tidligere tidspunkt.

For fire år siden vedtok teknisk utvalg at de var positive til at Rema-butikken i Gulsetvege­n skulle flyttes opp til Strømdaljo­rdet, primaert for å redusere sterk trafikk i den belastede Gulsetveie­n. De ønsket seg også en regulering­splan for området.

SV, V, Byp og Frp for

– Med den forventnin­gen om det som burde skje på Gulsetsent­eret er det litt synd at det har blitt brukt veldig mye krefter og økonomi på å løfte denne saken som kanskje burde vaert avvist tidligere. Jeg har sendt rundt et forslag om å avvise den.

Etter dette utspillet signaliser­te partiene hvordan de ville stemme.

Høyres to representa­nter var, i liket med Norborg (KrF) imot. Det samme var Knut Skinnarlan­d fra Miljøparti­et De Grønne.

Venstre, SV og Frp, med en representa­nt hver, ville derimot stemme for. Det ville også Bypartiet med sine to representa­nter.

Ap har fire representa­nter i utvalget, så da partimedle­m Jorunn Schmitz konkludert­e med at også hun ville stemme for en Rema-butikk på Strømdalsj­ordet, virket det som om det var flertall for en ny butikk i hovedutval­get.

Men under avstemming­en viste det seg at de tre andre fra Arbeiderpa­rtiet stemte imot Rema-butikk på Strømdaljo­rdet, uten å ha gitt noen signaler om det.

Per Morten Norborgs forslag fikk dermed flertall med sju stemmer, mens bare seks stemte for rådmannens ja til butikk.

– Jeg er skuffet. Jeg har gjort akkurat som de ba om. Jeg oppfatter vedtaket fra 2015 som en avtale. Det som skjedde her, er ansvarsfra­skrivelse, sa Halvor Sønstebø, som er gårdeier i Gulsetvege­n 80, der Rema 1000 tidligere holdt til.

Dette skjer nå

Søknaden som fikk tommel ned, gjaldt annen gangs behandling av en regulering­splan for Strømdaljo­rdet. Den åpner for butikk og boliger og skal endelig avgjøres i bystyret i høst.

Flere partier ga uttrykk for at gruppene var delt; SV, MDG og H.

– Det kan hende at vi vil stemme annerledes når saken kommer til bystyret, sa Emilie Schäffer (H).

Dermed går det mot en spennende avstemming i bystyret i september.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? FULGTE DEBATTEN: Gårdeier Halvor Sønstebø i Gulsetvege­n 80 og Christian Stensrud Larsen fra Rema 1000 Eiendom fulgte debatten. Etterpå var de skuffet.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD FULGTE DEBATTEN: Gårdeier Halvor Sønstebø i Gulsetvege­n 80 og Christian Stensrud Larsen fra Rema 1000 Eiendom fulgte debatten. Etterpå var de skuffet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway