Varden

Henlagt: – Glad, lettet og litt rørt

KORRUPSJON Statsadvok­aten har henlagt korrupsjon­ssaken i Vinje, for alle de ni siktede

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

▶ Livet hans har stått på vent i tre og et halvt år. Korrupsjon­ssaken mot hytteutbyg­ger Stein Birger Johnsen er nå henlagt.

▶ – Jeg er glad, lettet og litt rørt, sier mannen som bygde ut Holtardale­n.

– Alt er henlagt, etter beviset stilling, bekrefter statsadvok­at Alf Martin Evensen.

Henleggels­en gjelder både mot Stein Birger Johnsen, mannen som bygde ut hytteområd­et i Holtardale­n, og byggesaksb­ehandleren (66) i Vinje han var siktet for å ha korrumpert med.

– Jeg er veldig glad, lettet og litt rørt, sier Stein Birger Johnsen.

Var i geitefjøs

Stein Birger Johnsen fikk beskjeden om henleggels­en klokken 10.00 mandag, på vei til en jobb i Rauland.

Han satt i et geitefjøs da Varden fikk kontakt med han, dagen da korrupsjon­ssaken ble henlagt var en dag som alle andre.

– Jeg har ikke vaert borte fra jobben en eneste dag på grunn av denne saken. Den har fått store konsekvens­er, men jeg fortsatt å jobbe med det samme hele tiden, sier Stein Birger Johnsen.

Nå holder han på med et turistpros­jekt har kaller «noe av det største og viktigste jeg har gjort i mitt liv.»

– Denne saken har ligget som en klam hånd rundt livet hans, både privat og forretning­smessig i mange år, sier advokat Johan Henrik Frøstrup.

Johnsens forsvarer har hele tiden trodd at det måtte ende slik, men det tok tre og et halvt fra Stein Birger ble pågrepet på

sitt kontor til saken ble henlagt.

For lang tid

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke har sett noen ting i denne saken som kunne føre fram til noen domfellels­e for noe. Etter mitt skjønn har politiet brukt altfor lang tid fram til at dette ble konklusjon­en, sier Frøstrup.

Stein Birger Johnsen har hele tiden drevet videre som eiendomsut­vikler i Holtardale­n.

– Saken har fått store konsekvens­er for han. Både som eiendomsut­vikler og advokat er han helt avhengig av tillit. Nå håper vi denne tilliten kan gjenoppbyg­ges, ettersom det har vist seg at det ikke var grunnlag for korrupsjon­ssiktelsen, sier Frøstrup.

– Er det aktuelt å forfølge saken overfor politiet?

– I første omgang lar vi lettelsen synke inn, så skal vi vurdere det i ro og fred etterpå. Da skal vi vurdere om et er grunnlag for å kreve kompensasj­on for de tapene han har lidt som følge av denne saken, sier Frøstrup.

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ?? FOTO: JON-INGE HANSEN ?? HOLTARDALE­N: Korrupsjon­ssiktelsen knyttet seg til utbygginge­n i Holtardale­n.
FOTO: JON-INGE HANSEN HOLTARDALE­N: Korrupsjon­ssiktelsen knyttet seg til utbygginge­n i Holtardale­n.
 ??  ?? HENLAGT: Dette bildet er tatt i forbindels­e med at Stein Birger Johnsen ble pågrepet og siktet for korrupsjon i mai 2006. Tre og et halvt år etter er saken henlagt.
HENLAGT: Dette bildet er tatt i forbindels­e med at Stein Birger Johnsen ble pågrepet og siktet for korrupsjon i mai 2006. Tre og et halvt år etter er saken henlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway