Varden

Må gjøre noe med veien

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ E134 er Telemarks farligste veistrekni­ng målt i antall ulykker og skadde. De siste fem årene er fem mennesker drept og 138 skadet på veien, viser en oversikt som Varden kunne bringe lørdag. Det er urovekkend­e tall,

▶ Det er satt i gang flere tiltak for å bedre sikkerhete­n for trafikante­r, blant annet tunnel gjennom Maelefjell og opprustnin­g av flere, nye veistrekni­nger i Vest-Telemark. Det er også gjort utbedringe­r på strekninge­r på Meheia der flere ulykker har skjedd – både svingen rett vest for Goasholt avfallsanl­egg og strekninge­n opp mot Jerpetjønn­hovet fra Notodden har blitt gjort mer sikkert. Det er også verdt å nevne at rett over fylkesgren­sa åpner det en ny vei som tar bilistene forbi Kongsberg, men den nye veien går trolig over i fartshumpe­r og 40-sone når den kommer inn i Telemark.

▶ Det er selvsagt svaert kjaerkomme­nt at det gjøres utbedringe­r på E134, likevel er det lett å forstå at mange er utålmodige og vil ha flere og raskere tiltak. Når man for eksempel åpner ny E134 til 4,3 milliarder kroner ved Kongsberg, men lar bilistene kjøre rett inn i en gammel vei som klassifise­res som et ulykkespun­kt når de kommer til Telemark, er det lett å peke på at det burde vaert mer helhetlig bevilgning­er fra politikern­e. Selv om utbygginge­n kan bli framskynde­t, er det fremdeles mange år til det viktige arbeidet på E134 inn i Telemark kan fortsette.

▶ Statens vegvesen peker likevel på noe viktig: De fleste ulykkene på strekninge­n skyldes førerfeil. Det er et ansvar alle vi som ferdes i trafikken har. Likevel er det all grunn til å peke på politikern­e som har ansvaret for å bevilge nok penger til å gjøre veien tryggere enn i dag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway