Varden

Her er Skiens nye skjenke-sjef

- Fredrik,nordahl@varden.no

Mats André Lunde (34) er ansatt som ny fagleder for bevillings­saker i Skien kommune. Han etterfølge­r Eva Ebersten Ulvin, som går av med pensjon neste år.

Lunde er utdannet jurist, og har jobbet i Forbrukerr­ådet lokalt de fem siste årene. Han har også sittet som representa­nt i Forbrukerr­ådets styre, skriver Sk kommunen i en pressemeld­ing.

– Jeg tror at bakgrunnen min kan vaere god å ha med seg i den nye jobben, ikke minst med mekling som en vesentlig del av utøvelsen av oppgavene. Det er mange som ikke er klar over at det å vaere objektiv og nøytral i tvistesake­r er et viktig prinsipp i Forbrukerr­ådet, sier han.

Ansettelse­n kommer i en tid hvor kommunens behandling av skjenkesak­er har vaert utsatt for kritikk, og kommunen har fått omgjort skjenkeved­tak hos Fylkesmann­en i Telemark.

– Skjenkesak­ene er et relativt lite område i kommunen, men skaper mye oppmerksom­het, sier rådmann Ole Magnus Stensrud. Han har satt i verk flere tiltak for ytterliger­e kvalitetss­ikring av bevillings­arbeidet. I vår bestilte rådmannen en gjennomgan­g av rutinene fra Telemark kommunerev­isjon, som fredag var oppe til behandling i kommunens kontrollut­valg, som enstemmig vedtok rådmannens forslag til tiltak.

– Svaret fra kommunerev­isjonen viser at vi driver en forsvarlig saksbehand­ling, men at vi bør gå nøyere gjennom, tydeliggjø­re og kvalitetss­ikre sakene bedre. En av konsekvens­ene av det er at kommuneadv­okaten heretter få en klar, formell rolle i disse sakene, sier han.

Eva Ebersten Ulvin skal drøye enda litt med pensjonen, siden Mats André Lunde først begynner etter pappapermi­sjon.

▶ Fredrik Nordahl

 ??  ?? SKJENKING: Eva Ebersten Ulvin, Mats André Lunde og rådmann Ole Magnus Stensrud.
SKJENKING: Eva Ebersten Ulvin, Mats André Lunde og rådmann Ole Magnus Stensrud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway