Varden

Vil granske P-krangel

Kommunen kan indirekte skuffe inn på Lilleelva-krangelen. Ordføreren mener det er synd at offentlige etater må møtes i retten for å bli enige.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Når denne saken er ferdig, vil det vaere en idé å gjøre en grundig evaluering av hvordan de kunne komme i en slik situasjon. For det er bare tapere i en slik sak, sier Porsgrunn ordfører Robin Kåss (Ap).

Han uttaler seg i kjølvannet av Vardens oppslag 6. september. Der kom det fram at Lilleelva Parkering i lagmannsre­tten krever mellom 20 og 30 millioner i erstatning for parkerings­plasser som forsvant i forbindels­e med bygging av Lilleelvkr­ysset.

Selskapet eies med 50 prosent av kommunen som dermed kan håve inn en solid erstatning­ssum – og det for en vei den selv har bestemt hvor skal gå.

Bilistene betaler

Det er offentlige etater på alle sider av bordet, og til sjuende og sist er det bilistene som betaler regninga.

– Det er synd at offentlige etater må møte hverandre i retten på denne måten. Men det er slik systemet er. Vi har ingen myndighet til å gripe inn. Det viktigste for oss er at det ikke skal føre til økte utgifter til bilistene, sier Kåss.

Selv om Statens vegvesen må betale erstatning­ssum, vil det ikke føre til mer bompenger, men det kan bety at andre tiltak i Bypakke Grenland blir skrinlagt eller utsatt.

På den ene siden av bordet sitter Statens vegvesen og Telemark fylkeskomm­une som er veibygger i regi av Bypakke Grenland. På den andre siden sitter en annen statlig etat, Bane NOR Eiendom, som eier Lilleelva Parkering sammen med kommunalt eide Porsgrunn Utvikling. I sistnevnte selskap er Robin Kåss, i egenskap av å vaere ordfører, generalfor­samling.

På begge sider

– Staten er på begge sider. Bane NOR og Statens vegvesen er til og med under samme departemen­t, sier Kåss, som mener dette burde vaert ordnet opp i for lenge siden.

Han viser til at Lillelva Parkering er et aksjeselsk­ap, der Bane NOR eier halvparten.

– Det er først og fremst Bane NOR og Statens vegvesen som er eitrende uenige, sier han. ▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? ARKIVFOTO ?? EVALUERE: – Hvordan kunne de havne i den situasjone­n? Det er spørsmålet som ordfører Robin Kåss vil ha svar på.
ARKIVFOTO EVALUERE: – Hvordan kunne de havne i den situasjone­n? Det er spørsmålet som ordfører Robin Kåss vil ha svar på.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway