Varden

Hundeeier får bot etter at hunden beit

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

En kvinnelig hundeeier (50) må betale bot og veterinaer­utgifter etter at hunden hennes bet en annen hund.

▶ I den ferske dommen fra Nedre Telemark tingrett står det ikke hva slags hund kvinnen hadde, men to ting kommer tydelig fram: Hunden var sterkere enn eieren sin og den var aggressiv mot andre hunder.

Rettssaken forleden hadde sitt utgangspun­kt i en luftetur i Krabberødv­eien på Stathelle. 13. november 2017 var kvinnen ute og luftet hunden sin. Da hun møtte en annen kvinne med hund klarte ikke 50-åringen å holde den igjen.

Eieren av den andre hunden fortalte i retten at kvinnen (50) på lang avstand begynte å rope og spørre om det var en hannhund hun hadde. Hunden hennes løp bort til den andre hunden og gikk direkte til angrep og begynte å bite den andre hunden og «filleriste den», som det står i dommen. Eieren av hunden som ble bitt, klarte å gi den aggressive hunden et slag. Det holdt til at den mistet taket og den andre hunden klarte å løpe hjem.

En tredje hundeeier forklarte seg også i retten, og fortalte om en liknende episode med samme hun og hundeeier.

Tingrettsd­ommer Knut Kolloen fastslår i at kvinnen har brutt hundeloven­s, paragraf 28, som pålegger hundeeiere å ha kontroll på båndhunder.

Kolloen dømmer kvinnen til en bot på 2400 kroner og å betale den andre hundeeiere­ns veterinaer­utgifter på 5442 kroner. Straffen er lav fordi saken har blitt veldig gammel før påtalemynd­igheten fikk den for retten. Hundeeiere­n har dessuten dårlig økonomi.

▶ Torbjørn Tungesvik

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DØMT: Retten dømte hundeeiere­n til å betale bot og veterinaer­utgifter.
FOTO: NTB SCANPIX DØMT: Retten dømte hundeeiere­n til å betale bot og veterinaer­utgifter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway