Varden

Vil ha grundigere behandling av saken

Flyman Holding sin advokat mener tre dager i retten vil gi større mulighet til å gå inn opplysning­ene i MSG-saken.

- Alexander.lehmann@varden.no

▶ Som omtalt tidligere i Varden, ligger det nå an til en ny runde i retten for MSG Production AS og Flyman Holding AS-eierne.

Saken er berammet til dagene 24. til 26. september i Oslo tingrett. Forskjelle­n denne gangen fra forrige rettssak i Nedre Telemark tingrett er at den saken var en konkursbeg­jaering mot MSG Production, mens det i dette tilfellet er en tvistesak om å oppheve aksjetrans­aksjonsavt­alen Flyman Holding inngikk.

Flyman Holding AS er et selskap som i sin tid ble opprettet utelukkend­e for å investere i MSG Production. Men eierne av holdingsel­skapet mener at avtalen ikke ble overholdt, og ønsker nå de 14 millioner kronene de spyttet inn i selskapet tilbake.

Var i samtaler

Varden har vaert i kontakt med Flyman Holding sin advokat, Hans Kristian Skarpholt. Partene har vaert i samtaler om å komme fram til et forlik utenfor retten, men dette har så langt ikke nådd noen vei.

– Flyman Holding AS inviterte til dialog for å finne en løsning for både å spare tid og for å forsøke å unngå å belaste rettssyste­met. Således har det vaert dialog mellom partene i sakens anledning, men uten at man har klart å komme frem til noen enighet pr. dags dato, skriver Skarpholt i en e-post til Varden.

– Årsaken til at man ikke har klart å komme frem til en enighet er at man har en forskjelli­g oppfatning av sakens faktum og jus og at motpartene etter det opplyste ikke har økonomisk evne til å forlike saken, fortsetter han.

Tre dager i retten

MSG Production vant den forrige saken, og fikk medhold av retten i så å si alle punktene som ble reist. Skarpholt mener dog at det blir et annet sakskomple­ks denne runden.

– Konkurssak­en for Nedre Telemark tingrett inneholdt kun en begrenset vurdering av aksjekjøps­avtalen og fokuserte først og fremst på dagens økonomi til MSG Production AS – om selskapet var insolvent pr. sommeren 2019, skriver han.

Han påpeker at det er satt av tre dager til rettssaken i Oslo tingrett, mens det bare ble brukt én dag i Nedre Telemark tingrett.

– Saken for Oslo tingrett vil derimot bruke tre dager på å behandle selve aksjekjøps­avtalen av juni 2018 og vår klients faktiske og rettslige anførsler tilknyttet hvilke opplysning­er vår klient ble meddelt før inngåelse av aksjekjøps­avtalen og motpartens etterfølge­nde mislighold av aksjekjøps­avtalen. Man vil derfor også få en mer grundig og nøyaktig behandling av vår klients faktiske og rettslige anførsler ved saken for Oslo tingrett enn det man fikk i saken for Nedre Telemark tingrett, skriver Skarpholt.

▶ Alexander Lehmann

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? MØTER MSG: Flyman Holding AS-eierne sin advokat, Hans Kristian Skarpholt, i Nedre Telemark tingrett tidligere i år.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN MØTER MSG: Flyman Holding AS-eierne sin advokat, Hans Kristian Skarpholt, i Nedre Telemark tingrett tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway