Varden

Har solgt 20 prosent av Autostrada

– Etter at pengene kom på konto, gikk jeg rundt en hel dag med en underlig følelse, sier Gisle Valen.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Tankene kretset rundt om han hadde gjort det rette: Å selge 20 prosent av Autostrada til Harbil as, ved Harald Astrup.

– Og pengesumme­n?

– Den er konfidensi­ell, sier Gisle Valen, som er inne i sitt 25 år som bilforhand­ler. Nå eier han flere bilforretn­inger enn noen gang og har 130 ansatte.

Øker med 300 millioner i år

– Selskapene til Autostrada Bil, som er det nye holdingsel­skapet, kommer til å få en omsetning på 1,3 milliarder kroner i løpet av året, opplyser Valen til Varden.

Det er i tilfelle en bedring på over 300 millioner fra 2018, da omsetninge­n landet på 935 millioner kroner. Årsaken er todelt: Det nyåpnede Porsche Center i Porsgrunn og kjøpet av JM Auto i Arendal. Med flere butikker i portefølje­n blir det også større omsetning.

– Den nye aksjonaere­n, er det en du har solgt bil til?

– Jeg traff han i forbindels­e med opprettels­en av Porsche Center Porsgrunn as. Gjennom sitt selskap eier han 51 prosent av det. Harald Astrup er en utrolig bra mann, som nå også sitter i styret i Autostrada Bil. Det føles som en anerkjenne­lse å få inn en industriel­l investor fra stål- og bilrelater­t virksomhet. Nå gjelder det å holde farten oppe, slik at de er fornøyde. For det er fortsatt vi som skal stå for driften og resultaten­e, sier Valen.

En elektrisk framtid

Framover tror Valen at mye kommer til å dreie seg om elektrifis­ering.

– Vi har kunder som har vaert reserverte når de er inne og ser på Porsche, for eksempel. Men straks det kommer en ledning på, er de med. Derfor gjelder det å tilpasse seg og satse i tråd med at markedet tilpasser seg. Vi må vaere ekstremt dynamiske og hele tiden vaere forberedt på å ta neste steg inn i framtiden, sier Valen, som selv kjører rundt i en av Autostrada­s storselger­e, den nye helelektri­ske Jaguaren.

Noe av det som er på trappene er tiltak ved butikker og verksteder. Det handler om bedre strømforsy­ning, samt ombygginge­r på påbygninge­r.

– Det har vaert flere endringer i bilbransje­n på de siste fem årene enn da var i de 15 årene før det. For å vaere med, må vi også satse, forklarer Valen, som lover at av vi kommer til høre mer fra han om akkurat det.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ??  ?? UTVIDER: Gisle Valen fotografer­t i 2016 utenfor Lyngbakkve­gen 1, der Autostrada har planen klar for å utvide.
UTVIDER: Gisle Valen fotografer­t i 2016 utenfor Lyngbakkve­gen 1, der Autostrada har planen klar for å utvide.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway