Varden

Ondsinnet propaganda i myk innpakning

- Thor Arild Bolstad Frp

«Fremskritt­spartiet er en skam for norsk politisk debatt med sine holdninger til flyktninge­r», skriver Åge Eriksen i Hallo Varden, og siterer den gamle journalist­en Erling Borgen. «Gode og velformule­rte ord som alltid av Erling Borgen,» fortsetter Eriksen.

Ja, ja, lista legges sannelig ikke høyt der i gården hvis det er alt som skal til for å vaere god og velformule­rt. Utgangspun­ktet både for Erling Borgen og Åge Eriksen sine innlegg er at de har fått en mulighet til å vise sitt hat mot Sylvi Listhaug og mot korset hun baerer i halsen med stolthet. Det er plakaten «Norge skal ikke ta imot båtmigrant­er» som er hva de to har hengt seg opp i. De er fortørnet over at Frp ikke vil ta imot båtflyktni­nger. Men det har verken Sylvi Listhaug eller Frp sagt eller ment.

Indignasjo­nen grunner i at Åge Eriksen ikke forstår, ikke har kunnskap om forskjelle­n på flyktninge­r, asylsøkere og migranter. Han forstår ikke forskjelle­n på immigrante­r og emigranter engang. Da burde han lukket munnen til taushet. Når det derimot gjelder Erling Borgen, tror jeg nok at han har disse kunnskapen­e på plass, men den tidligere lederen fra Sosialisti­sk Folkeparti­s Ungdom (SFU), journalist i Sosialisti­sk Folkeparti­s medlemsavi­s «Orienterin­g» og bror til Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) spiller på folks uvitenhet fordi han da som «god sosialist» kan få utløp for sitt hat mot Fremskritt­spartiet. I likhet med Åge Eriksen.

I Norge skrikes det opp om muslimhat som en vederstygg­elighet, om «det farlige hatet mot Arbeiderpa­rtiet» som nesten kriminell virksomhet, og homohets, alle deler oppkonstru­erte problemsti­llinger som ikke er noe utbredt fenomen. Derimot er hatet fra venstresid­en mot Fremskritt­spartiet og Sylvi Listhaug ansett som fullt legitimt.

Tilbake til «båtmigrant­ene» som ble til flyktninge­r i uforskyldt havsnød, og definisjon­ene Åge Eriksen ikke behersker: En «migrant», med eller uten båt, er en person som flytter fra et land til et annet. En som innvandrer til et land er immigrant. En som utvandrer fra et land er emigrant. UN HCR disponerer flyktninge­leirer hvor det bor reelle flyktninge­r, godkjent av flyktning-kommissaer­en. Norge tar imot overføring­sflyktning­er («kvoteflykt­ninger»)derfra.

Hvis derimot personens liv er truet i landet han oppholder seg i, er han sannsynlig­vis en flyktning, men for at mottakerla­ndets myndighete­r skal finne ut av det må vedkommend­e komme som asylsøker og levere en asylsøknad. Er han en reell flyktning, får han ny status som flyktning, og får oppholdsti­llatelse. Dersom asylsøknad­en ikke blir innvilget må han returnere til hjemlandet. Båtmigrant­er er i utgangspun­ktet bare personer som reiser for å ta del i velferden i et rikere land enn hjemlandet, og som ikke er truet av noen form for krig eller forfølgels­e.

Norge og Fremskritt­spartiet tar imot reelle flyktninge­r som har krav på og rett til beskyttels­e. Det Erling Borgen og Åge Eriksen forfekter er derfor ikke riktig, det vet Borgen, og nå kanskje også Åge Eriksen. Så slutt med ondsinnet sosialistp­ropaganda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway