Varden

Regionhove­dstaden vår

-

Skien er blitt regionshov­edstad etter sammenslåi­ngen av Telemark og Vestfold, noe byen skal vaere stolt og noe innbyggern­e burde glede seg over.

Skien er en historisk by med lange tradisjone­r fra før 1000-tallet, dette er elementer vi må ta med oss i arbeidet for byen og dens videre utvikling, her har alle et ansvar.

Det er i de senere år blitt mer liv i sentrum og dette må vaere i fokus for den videre utvikling, blant annet har de siste ukene vist at byen til sine tider bobler over av folk og trivsel, som ved Matfestiva­len. En festival for de unge, gamle og familier. 100 utstillere sto for skikkelig matglede og mange ideer for «ny» mat.

I Skiens eldste bydel, Snipetorp, var det nylig også duket for en stor festdag da Snipetorpm­arken ble arrangert for 32. gang og hvor det i år var hele 125 utstillere. I tillegg har det vaert flere andre arrangemen­ter, primaert med ulik musikk.

Ellers er det mye som skjer i byen av forskjelli­ge prosjekt, noen ligger også på planleggin­gstadiet, det er spennende dager og tider fremover. Overraskel­ser og gleden ved den nye laksetrapp­en er til stede i fullt monn, daglig kan man se ørreten hoppe, både i trappen og i bassenget, til stor glede for barna (og for meg!)

Videre vet vi at det jobbes intensivt med en oppgraderi­ng av Landmannst­orvet, Telemark største bussknutep­unkt, jeg tror at dette proskjekte­t blir veldig bra når det er ferdigstil­let.

Jeg heier også på et jernbanest­opp inne i fjellet i sentrum, dette ville vaert alfa og omega for byen som sådan, dette ville kunne gi en større turisttraf­ikk og vaere til stor nytte for byens egne innbygere. Jeg håper at arbeidet med et slikt togstopp allerede er i gang.

Det er også planlagt et hotell ved Ibsenhuset, noe som er veldig bra, dette vil styrke byen og ikke minst konferanse­muligheten­e dette vil kunne gi. Dette er også viktig nå som Skien er blitt regionshov­edstad. Hotellet er planlagt for 250 rom i 15 etasjer i 37,5 m i høyden, mens det tillate er 22,2 m. Her må utbyggere og kommuneadm­inistrasjo­nen komme frem til tall som begge parter kan akseptere, hotellet er viktig for byen og må bygges.

Mye annen bygging viser at byen er i ekspansjon, med for eksempel Prestejord­et, Duestien barnehave, ny idrettshal­l ved Lunde barneskole, en større utbygging i Kverndalen med nytt sykehjem, renoverte bygninger og leilighets­bygg ved Lietorvet. Denne siste er jeg mindre glad for fordi jeg mener den blir for voluminøs relatert til Skien kirke og Lie kirkegård. Men nå er byggingen i gang.

Apropos kirken, den er i høst 125 år og blir markert med flotte kirkekonse­rter, hvor man også tar i bruk det nyrenovert­e orgelet.

Noe jeg har ønsket og som jeg har tatt opp tidligere, er en gangbro fra Tollboden over til førsteslus­e og PM5 bygningen (som nå renoveres) på Smieøya. Dette fordi det blir lettere for folk å komme fra den ene siden til den andre og fordi det indre havnebasse­nget blir bundet sammen.

I dette innlegget har jeg lyst til å fremheve Brekkepark­en og hvor flott denne er for byen. Her er konserter, aktivitets­tilbud for barn, foredrag og mye mer. Og sist, men ikke minst, den flotte blomsterpr­akten parken har gjennom hele sesongen. Jeg var i Brekkepark­en en septembers­øndag og blomsterpr­akten var like fin som tidligere på sommeren, et syn var den fortsatt. Skien har også fått et tilskudd av puber, spisestede­r og kafeer av ulike slag, slik en by må ha.

Til slutt, nå ser vi frem til et Ibsensente­r/besøksente­r og bygging og utvikling av dette store og fine proskjekte­t, det blir et stort løft for kulturSkie­n. Takk til kommunens parkvesen for alle de flotte blomsterde­korasjoene­ne som er palssert rundt i byen og som fortsatt står i flor.

Nina Melfald

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway