Varden

Starter jakten

Lyst til å danse eller spille gøyale roller i Pinocchio? Snart er det audition både i Bø og i Skien.

- Pål Egil Tornholm ▶ pal.egil.tornholm@varden.no

▶ Trine Rabben og Maja Foss Five søker unge skuespille­re og dansere til Telemark Barne og Ungdomstea­ters Pinnochio-forestilli­ng til våren. Det blir audition både i Bø og i Skien.

Telemark Barne- og Ungdomstea­ter søker barn og unge i alderen 10–20 år til skuespille­rtroppen i sin neste forestilli­ng. Teateret trenger dessuten seks dansere mellom 12 og 20 år. Første prøvespill­ing er allerede fredag 20. september i Gullbring kulturanle­gg i Bø. Så blir det audition for teaterlyst­ne 23. og 24. september på ettermidda­g og kveld ved Skien videregåen­de skole. Dansere får sjansen til å vise seg fram 2. oktober ved Skien ballett og dansesente­r.

20 roller å besette

Trine Rabben er leder av Telemark Barne og Ungdomstea­ter, som starter med blanke ark foran hver oppsetning.

– Vi trenger 20 skuespille­re denne gang. For å finne de 20 som passer helt perfekt for rollene, er vi nødt til å nå ut til mange, forklarer Rabben. I fjor troppet over 80 barn og ungdommer fra hele Telemark opp til audition for jubileumsf­orestillin­gen «Narnia». Teateret håper å se like mange i år, fra alle kanter av fylket.

Må melde seg på

Den som er interesser­t, må melde seg på audition på teaterets nettside www.tbuteatere­t.com. Da får man tilsendt sang og tekst til auditionen.

– Det er lov å prøve seg igjen om man har prøvespilt før uten å bli med. Denne gang kan det vaere din type vi er ute etter, sier Maja Foss Five, teaterets kunstneris­ke leder og regissør.

Snart starter jakten på den fattige treskjaere­ren Geppetto, tredukken Pinocchio som blir vekket til live, gresshoppe­n Timmy som prøver å laere ham å skille mellom rett og galt, en «gaeren» kusk, slu rev og katt og de andre figurene i barneboka til italienske Carlo Collodi. En av de største rollene er fortellere­n, en sliten teaterdire­ktør.

Varm og lun versjon

– Det er ikke Disneys Pinocchiov­ersjon vi setter opp. Jeg leser en del manus og falt for det manuset vi har valgt, en lun og varm versjon, sier instruktør­en.

Alle rollene går igjen i hele forestilli­ngen, så de som melder seg, må vaere forberedt på mye innøving i helgene framover og på hverdager i premiereuk­a. Til gjengjeld lokker teateret med et godt miljø. Det legges opp til at foreldrene lager kulisser og kostymer på dugnad, hjulpet av videregåen­de elever på design og håndverk i Porsgrunn.

Jannicke Abrahamsen er koreograf for danserne, som må belage seg på å vaere med på å synge. Espen Gjelstad Gundersen er musikalsk ansvarlig. Det er Frode Thingnaes som har skrevet musikken til Pinocchio.

Premiere 18. april

Pinocchio spilles i Ibsenhuset 18. og 19. april neste år og i Bø påfølgende uke.

Det er første gang teateret setter opp Pinocchio. Da det foreldrest­yrte teateret i fjor hadde 20-års jubileum med den store forestilli­ngen «Narnia», ble denne sett av om lag 1600 mennesker, noe teateret var meget fornøyd med.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ??
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM
 ??  ?? KJENT OG KJAER: Maja Foss Five og Trine Rabben heller til en lun og varm versjon av den kjente barneboka om Pinocchio.
KJENT OG KJAER: Maja Foss Five og Trine Rabben heller til en lun og varm versjon av den kjente barneboka om Pinocchio.
 ??  ?? FUNNET PÅ FERIE: Telemark Barne og Ungdomstea­ters leder Trine Rabben (t.v.) og regissør Maja Foss Five håper riktig m
FUNNET PÅ FERIE: Telemark Barne og Ungdomstea­ters leder Trine Rabben (t.v.) og regissør Maja Foss Five håper riktig m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway