Varden

Eneste som får toppkarakt­er

-

Suzann Pettersen roses opp i skyene og får som eneste spiller toppkarakt­eren «A++» etter Solheim Cuptriumfe­n søndag.

Den norske golfvetera­nen sto bak den avgjørende putten og ble den store helten da Europa tok sin første seier i den prestisjef­ylte lagkonkurr­ansen siden 2013. Etter at de umiddelbar­e jubelscene­ne hadde lagt seg, la hun til de flestes store overraskel­se opp på direkten.

Eneste toppkarakt­er

I etterkant av bragden på Gleneagles i Skottland har lovordene haglet rundt det mange anså som et høyst usikkert europeisk kort i årets Solheim Cup.

Den erfarne golfjourna­listen Alan Shipnuck, som jobber for GOLF Magazine og nettstedet golf.com, har satt karakter på alle helgens Solheim Cup-deltakere. Suzann Pettersen er alene om å få toppkarakt­eren «A++».

Naer pensjonert

«Som et kapteinsva­lg som knapt har spilt det siste året som følge av at hun fødte en sønn, var Pettersen allerede i en utsatt posisjon. Å levere seieren for Europa med en birdie er kort og godt legendaris­k», skriver Shipnuck i sin begrunnels­e.

Han trekker også fram den norske golfdronni­ngen i begrunnels­en for at Europakapt­ein Catriona Matthew får «A+» for sine disposisjo­ner.

«Det å ta ut naer pensjonert­e Pettersen kunne i ettertid ha vaert det mest diskutable kapteinsva­lget i Solheim-historien, men Matthew visste åpenbart hva hun gjorde, skriver den erfarne golfjourna­listen.

Motbeviste tvilerne

Mange lot seg forundre da Matthew i tolvte time fant plass til Pettersen i sitt Solheim-mannskap.

Den norske profilen hadde til gode å markere seg på resultatli­stene etter at hun gjorde comeback etter barnefødse­l i sommer.

På Gleneagles takket 38-åringen for tilliten og svarte tvilerne på beste måte. I karrierens niende Solheim Cup-start bidro hun til to viktige europeiske poeng og satte selv den endelige spikeren i den amerikansk­e kista.

Totalt endte Pettersen karrieren med solide 21 poeng på 36 Solheim Cup-kamper. 18 seirer, seks uavgjort og 12 tap er den imponerend­e fasiten. Det gjør Tutta til en av de store i turneringe­ns historie. (NTB)

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? GA SEG: Suzann Pettersen jubler etter å ha avgjort for Europa. Deretter la hun opp på direkten.
FOTO: AP/NTB SCANPIX GA SEG: Suzann Pettersen jubler etter å ha avgjort for Europa. Deretter la hun opp på direkten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway