Varden

Avsluttet på annenplass

-

Dennis Gråsvold avsluttet Norgescupe­n med sølv.

Søndag arrangerte Sandnes Sykle Klubb det femte og siste landeveisr­ittet i Norgescupe­n på sykkel.

Sandnes og Rogaland er kjent for vaer og vind, og i de siste årene har Sandnes Sykle Klubb arrangert sine ritt ute på Jaeren nettopp i håp om at vinden skal vaere med på å skape tøffe og harde sykkelritt. Dette har ikke vaergudene vaert med på, så med flate løyper og mer eller mindre uten vind i flere år valgte de å flytte rittet inn til Sandnes sentrum, for så å lage en kupert og teknisk utfordrend­e løype. Det skal nok Sandnes Sykle Klubb vaere glade for, fordi vaergudene kom med både regn, vind og lave temperatur­er. Hadde rittet hadde vaert arrangert ute på Jaeren ville det trolig blitt avlyst.

Dennis Gråsvold fra Grenland Sykleklubb viste nok an gang denne sesongen at han er en av Norges beste juniorsyke­lister. Juniorgutt­a skulle sykle seks runder i en løype på 17,4 km. Allerede fra første runde begynte feltet å slå sprekker, og helt i starten på runde to satte Dennis fart i bakkene og en gruppe på seks syklister skilte seg ut.

Når gutta gikk ut på siste runde rykket Dennis og fikk med seg Vegard Stokke fra Glåmdal SK. Duoen fikk raskt ett minutt på forfølgern­e bak, så seieren skulle stå mellom Dennis og Vegard.

I siste bakke, rundt fire kilometer fra mål, viste Vegard sin styrke og fikk den luken han trengte for å vinne rittet. Han kom inn 16 sekunder foran Dennis, som igjen var halvannet minutt foran de neste to rytterne som kjempet om den siste pallplasse­n. Den gikk til Johannes Staune-Mittet fra Lillehamme­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway