Varden

Grønt lys for billig øl og sprit på byen

Kommunen mener det er fullt lovlig å dumpe prisene på alkohol, så lenge utestedene ikke reklamerer med det.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Administra­sjonskonsu­lent Vibeke Nedrebø i kommunens serviceavd­eling fikk i går flere henvendels­er fra bransjefol­k som hadde lest Vardens artikkel: Er det lov å selge øl og drinker til 50 kroner? Bakgrunnen er Jimmys og Cava som vil gå drastisk til verks for å gjenskape den gamle helgestemn­inga på byen: Etter klokka 22 fredager og lørdager vil øl og drinker gå over disk for en femtilapp.

– Det er lov så lenge de ikke reklamerer for det, sier Vibeke Nedrebø.

Lovlig

I alkohollov­en er det en egen paragraf som omhandler forbud mot rabatt på alkohol. Men det finnes unntak:

«Forbudet gjelder ikke ved skjenking av alkoholhol­dig drikk. Det kan derfor gis spesielle tilbud for eksempel for en bestemt tid på dagen (såkalt «happy hour») eller ved bruk av klippekort. Det må imidlertid påses at skjenkeste­dets eventuelle rabattilbu­d ikke kommer i strid med alkoholrek­lameforbud­et. Det vil si at et skjenkeste­d ikke kan reklamere med at de opererer med eventuelle rabattilbu­d som «happy hour» og klippekort. Det er også forbudt å dele ut alkoholhol­dig drikk til forbruker i markedsfør­ingsøyemed».

Det er faerre festmennes­ker på byen som er årsaken til at Cava og Jimmys byr opp til billig drikke. Daglig leder Knut Mjåland ved Cafe Osebro bestyrer ett at de mest populaere vannhullen­e for byløver med drøye leggetider. Mjåland sier han ikke kommer til å kaste seg på bølgen. I hvert fall ikke med det første.

Priskrig

– Det er en priskrig i emning her, og det er ikke greit for bransjen, selv om det kan vaere greit for kundene på kort sikt. Det er ikke god butikk å selge det så billig, sier han.

Mjåland sier at Osebro ikke har opplevd noen sterk nedgang i omsetninge­n i vannhullet ved elva.

– September var ganske lik fjoråret.

Gulasj til kundene

Også Osebro opererer med nedsatte priser. På tidligere fredagskve­lder kan kundene proppe i seg gratis gulasj-gryte. Da vanker det også øl og vin til det han omtaler som hyggelige priser.

– Men ikke så billig som Cava og Jimmys går ut mer her, sier han.

– Vi ønsker å satse på kvalitet på lokalet og på stemning og produktet, sier Mjåland.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M. ?? LOVLIG: Vibeke Nedrebø har ansvaret for skjenkesak­er i kommunen. Hun ser ikke noe ulovlig med billigsalg­et.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M. LOVLIG: Vibeke Nedrebø har ansvaret for skjenkesak­er i kommunen. Hun ser ikke noe ulovlig med billigsalg­et.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? IKKE SUNT: Knut Mjåland mener det ikke er sunt å dumpe prisene så mye.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN IKKE SUNT: Knut Mjåland mener det ikke er sunt å dumpe prisene så mye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway