Varden

Fossum kan bli et framtidig elitelag

Søndag kan en framtidig elitesatsi­ng for kvinner i Odd rykke opp på Skagerak Arena.

- ▶ SKIEN B Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Fossum sikrer opprykk fra 3. divisjon med seier i kampen mot Modum, og har for lengst meldt sitt kandidatur som A-laget Odd kan overta – hvis storklubbe­n i Telemark bestemmer seg for et ja til en slik satsing.

– Vi inviterer alle jentelag i naerheten på kamp, sier Fossums fotballede­r, Karianne Resare, og legger til at den forrige kampen klubbens jenter spilte i Odds storstue (3-0 mot Lier, foran 143 tilskuere, i juni), ble en stor opplevelse for alle involverte.

Framtidas Odd?

Samtidig legger ikke Resare skjul på at man tenker på mer enn Fossums framtid, etter at Odd har bekreftet en vurdering av kvinnesats­ing.

For en drøy måned siden inviterte Odd det man anså som relevante samtalepar­tnere til en prat om temaet på Skagerak Arena.

I ettertid fortalte styreleder Trond Haukvik at responsen var utelukkend­e positiv til en toppsatsin­g i den tradisjons­rike fotballklu­bben, men at man i Odd ville ta mer tid til hjelp for å komme fram til en endelig konklusjon.

– I løpet av året

– Beslutning­en bør vaere klar i løpet av året, men det er ikke noen quick fix på ting som dette. Det er mange faktorer som skal vurderes grundig, sa lederen da Varden omtalte det nevnte møtet.

Resare understrek­er at man ikke tar noe for gitt, men ser optimistis­k på muligheten for et Odd-ja.

– Det er derfor vi har investert såpass mye i dette, sier hun, og sikter til ansettelse av rutinerte Even Vala som trener og andre grep som er gjort i treningshv­erdagen for det unge Fossumlage­t.

Overlevere best mulig

– Ja, vi har selvsagt tenkt på å kunne overlevere et best mulig utgangspun­kt til Odd når de eventuelt er klare for dette.

Haukvik signaliser­te etter septemberm­øtet at 2020 ville komme for tidlig med tanke på å overta eller samarbeide med ett av de eksisteren­de kvinnelage­ne, og Resare sier det samme.

– Man rekker ikke 2020. Vi ser mot 2021. Men 2020 kan bli et viktig overgangså­r i dette bildet.

Fossum og Uraedd

– Er det aksept i miljøet blant kvinneklub­bene at det er Fossum som blir et utgangspun­kt for en mulig Odd-satsing?

– Det må bli en prosess. Både vi og Uraedd har til nå signaliser­t at man er villig til å gi bort sin plass, hvis det er ønskelig, men det er mange gode samtaler som gjenstår. Vårt fokus er at vi i Fossum skal kunne servere et nivå som er så høyt som mulig innen denne tidsrammen.

Fossum-lederen minner om at det ikke er snakk om at alle skal til Odd og resten kan slappe av. Snarere tvert imot, sier hun.

– Det finnes mange fotballspi­llende jenter og kvinner, og alle disse må fortsatt ha et tilbud. Og når man ser mot en versjon av telemarksm­odellen, blir rekrutteri­ng fra de øvrige klubbene selvsagt veldig viktig for en elitesatsi­ng.

Det er noen år siden Varden fortalte at Fossum tilbød Odd å overta A-lagssatsin­gen for kvinner, noe storebror pent takket nei til. I den pågående prosessen har Fossum sittet ganske stille i båten, men Odds signaler om at temaet har blitt et veldig konkret tema, har ført til et stort engasjert i klubben som plasserte kvinnefotb­allen i Telemark på norgeskart­et.

I 2021 er det 50-årsjubileu­m der i gården.

Sponsoreff­ekt

Resare tar fortsatt alle mulige forbehold, men tilstår at det er mange baller i lufta.

– Vi ser også på dette med et økonomisk fundament, og hvor viktig det blir å få med sponsorer. Flere steder i landet er det nettopp sponsorer som har gitt slike prosesser det avgjørende sparket, og det håper vi også vil få en positiv rolle her, sier hun, og tilføyer:

– Tenk å bli med på noe så spennende som dette. Vi håper og tror det vil friste mange.

 ??  ??
 ??  ?? FRAMTIDA: Fossums damelag returnerer til Skagerak Arena søndag, og kan sikre opprykk til 2. divisjon. Det kan vaere Odds eventuelle elitesatsi­ng for kvinner som får det løftet.
FRAMTIDA: Fossums damelag returnerer til Skagerak Arena søndag, og kan sikre opprykk til 2. divisjon. Det kan vaere Odds eventuelle elitesatsi­ng for kvinner som får det løftet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway