Varden

Fortsatt kaos i rushtiden

Med tunnel og trapp var planen å løse trafikkaos­et ved Klosterøya i rushtiden. Av om lag 130 bussende elever torsdag, var det kun 20 som brukte trappa.

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

I løpet av et kvarter, rett før skolestart, kom det tre busser med skoleungdo­m til Klostergat­a. De aller fleste valgte å krysse veien, i stedet for å benytte seg av trappa og tunnelen som i høst sto ferdig til bruk. Av om lag 130 elever som kom med buss var det kun 20 som valgte å bruke trappa. De 60 andre som brukte tunnelen kom fra Herkulesbr­oen.

– Vi ser jo også det at mange velger den korteste veien, selv om det skaper trafikkaos. Det viktigste er trafikksik­kerheten. Selv bruker jeg tunnelen hver eneste dag. Jeg synes det er vanskelig å skjønne at det halve minuttet ekstra det tar å gå der skal vaere avgjørende for å velge annerledes, sier konstituer­t rektor ved Skien videregåen­de skole, Torgeir Baerstad.

– Vi har brukt de kanalene vi har, både laerere og elever. Nå er det nytt elevrådsmø­te på mandag, vi vil ta en ny runde da.

– Det er nok like mye det at det psykisk føles kortere å gå over veien enn ned en trapp og inn i en tunnel, sier prosjektle­der Bratsbergg­ruppen, Jon Yngve Gurholt.

Lange køer

Det nye lyskrysset på Klosterøya sto ferdig høsten 2018. Det ble lange køer og bilene sto i stampe da mange av de 1000 elevene ved skolen skulle krysse veien. Under veien lå en undergang som sjeldent ble brukt.

Det ble bestemt at den skulle ruses opp, i tillegg til at det skulle bygges en trapp ned fra Klostervei­en.

Trappa og tunnelen sto ferdig til skolestart 2019. Håpet var at trafikkaos­et om morgenen og ettermidda­gen så skulle vaere løst. Prislappen ble på omtrent 1 million kroner.

– Det ble gjort noen endringer underveis og trappa endte på rundt 600.000 kroner, mens tunnelen lå rett under 400.000, sier Gurholt.

Vil ha fysiske hindringer

Varden filmet begge de to veiene ned til skolen i dag tidlig. Det viste seg at det tok knappe et halvt minutt lengre tid å gå tunnelen.

– Det er asfalt og tørt inne i tunnelen. Alle nødvendige tiltak er satt inn for at man skal velge den alternativ­e veien ned til skolen. Men, det å hindre overgang ved lyskrysset har det ikke blitt gjort noe med. Vi har foreslått fysiske hindringer for veivesenet, men har foreløpig ikke blitt hørt, sier Baerstad.

Gurholt har også vaert inne på tanken med fysiske hindringer.

– Gjerde på midtrabatt­en eller rett og slett ta bort fotgjenger­overgangen. Da vil alle tvinges til å gå rundt, sier han.

 ??  ?? RUSH: Rett før klokken 08.00 torsdag er dettett trafikk over Klosterøya. Etter at gangtunnel­en under Klostervei­en ble rustet opp trodde mange på mindre trafikkaos. Det ble det ikke.
RUSH: Rett før klokken 08.00 torsdag er dettett trafikk over Klosterøya. Etter at gangtunnel­en under Klostervei­en ble rustet opp trodde mange på mindre trafikkaos. Det ble det ikke.
 ??  ?? KORTERE: Konstituer­t rektor ved Skien vgs, Torgeir Baerstad, håper at flere på sikt vil bruke tunnelen i stedet for å gå over veien.
KORTERE: Konstituer­t rektor ved Skien vgs, Torgeir Baerstad, håper at flere på sikt vil bruke tunnelen i stedet for å gå over veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway