Varden

Behold miljøterap­eutene

-

▶ Rektorene ved alle skolene i Skien sier nei til å fjerne miljøterap­euter for å spare penger i neste års budsjett. Det er et forslag vi også regner med at politikern­e raskt legger bort og sier nei til, på samme måte som rektorene gjør.

▶ Forslaget om å fjerne terapeuten­e kommer fram i rådmannens forslag til budsjett som ble lagt fram tidligere denne uka og har fått mye oppmerksom­het. Det er ikke lovpålagt å ha en slik tjeneste, men den finnes ved alle de kommunale skolene i Skien i dag. Det er med andre ord millioner å spare hvis man politisk følger rådmannens forslag, men politikern­e bør likevel ikke la seg friste til en kjapp innsparing på budsjettet. Det å fjerne miljøterap­euter kan nemlig få store konsekvens­er for barn og unge.

▶ Rådmannen gjør jobben sin når han foreslår ulike tiltak som kan få kommunens budsjett i balanse, men det er politikern­e som må gjøre jobben med å bestemme. Rektorene i Skien advarer sterkt mot forslaget, det samme gjør Høyre-politiker Marjan Farahmand som også er utdannet barneverns­pedagog. Alle peker på at miljøterap­euter har kompetanse med å hjelpe unge som strever med fravaer, atferd, har det vanskelig hjemme, eller vanskelig med sosiale ting. Samtidig blir det understrek­et at alle elever, uansett livssituas­jon, har glede av den jobben som blir gjort med elevene og som setter søkelyset på et godt skolemiljø.

▶ Det rådmannen foreslår vil i realiteten bety at man kutter ned på det forebyggen­de arbeidet og det kan umulig lønne seg på sikt. Selv om tjenesten ikke er lovpålagt, bør politikere fra alle partier tydelig si at dette forslaget blir lagt bort så fort som mulig.

 ??  ?? Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør
Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway