Varden

Nå overtar han kjedet

Hun skal snart ut i mammaperm, så nå er det en spent varaordfør­er som blir sjef.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Ordfører Hedda Foss Five (Ap) skal straks bli mamma for fjerde gang. Hun har termin om en uke, og skal naturligvi­s straks ut i permisjon.

Men rundt 1. juni hun er tilbake med tror hun ordførerkl­ubba. I mellomtida er det for varaordfør­er Trond Ballestad (Sp) som «rykker opp».

– Hva blir det viktigste den neste bystyreper­ioden?

– Det viktigste de neste fire årene blir naering og oppfølging prosjektet på Gromstul og få på plass et datasenter. Jeg tror det kommer til å bli et «før» og «etter» dette. Naering og datasenter trumfer alt.

– Er dette viktigere enn for eksempel å få ned barnefatti­gdom?

– Får vi datasenter­et på plass vil det bidra til at de tallene endres. Da er det mange flere som får en egen inntekt å leve av. Nå vet vi det er for mange utenfor arbeid. Det gjelder å få flest mulig inn i jobb, og det kan vi få til ved å få et datasenter. Ringvirkni­ngene for ulike naeringer vil bli store. Det handler ikke bare om å få ingeniører hit, understrek­er Foss Five.

Harde kamper

Trond Ballestad gleder seg til å ta over som ordfører de neste månedene. For grue seg, det gjør han ikke.

– Nei, jeg kan ikke si at jeg gruer meg. Men det blir spennende å få på plass et budsjett. Der kommer det nok til å bli en del harde kamper, sier Ballestad. Han har stilt mange spørsmål om store og små detaljer til Hedda Foss Five.

– Han er nok klar, ja, smiler Foss Five.

– Og det som er litt «surt» er at han allerede snart får dronning-besøk. Jeg har ikke fått så gildt besøk i mine perioder, så det kan nok vaere han ser meg tilfeldigv­is på trilletur ved Stigeråsen når dronning Sonja kommer, ler ordføreren.

Økonomi og helse

– Hva mener noen av de andre i bystyret om de neste fire åra? Terje Riis-Johansen (Sp):

– Penger! Vi får til mye i Skien og mye av det er bra. Men vi er i en ganske tøff økonomisk situasjon, så vi må vaere nøye med pengebruke­n de neste årene. Trude Tvedt (Ap):

– Barnefatti­gdommen må ned og flere ut i arbeid blir det viktigste. Så kommer det nok mye annet også.

Anna Erika Myrvold (KrF):

– Vi må utvikle byen slik at vi blir en grønnere by, og så må vi ta vare på alle dem som har lite. Helene Røsholt (H):

– Å sørge for forsvarlig­e helsetjene­ster.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? MAMMAPERMI­SJON: Skiens ordfører Hedda Foss Five (Ap) skal straks ut i fødselsper­misjon. Varaordfør­er Trond Ballestad (Sp) tar snart over.
FOTO: FREDRIK NORDAHL MAMMAPERMI­SJON: Skiens ordfører Hedda Foss Five (Ap) skal straks ut i fødselsper­misjon. Varaordfør­er Trond Ballestad (Sp) tar snart over.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway