Varden

Sørlie i navnerådet

Den suspendert­e Gunnar West Sørlie (H) dukket ikke opp i bystyret. Han ble valgt inn i navnekomit­een og får første varaplasse­n til Høyre i utvalget for miljø og byutviklin­g.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ Hele 106 medlemmer og varamedlem­mer skulle velges inn i utvalg og råd i det andre bystyret etter valget. Det viste seg å gå som smurt. Ingen hadde innsigelse­r mot de navnene som var foreslått til de ulike verv.

Ellers var det få endringer i toppen på utvalgene.

Trond Ingebretse­n (Ap) fortsetter å lede miljø og byutviklin­g med Hilde Forberg Andersen (de grønne) som nestleder slik det var også i forrige periode. Dessuten ble tidligere varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap) medlem av utvalget.

Fra Høyre vil Petter Ellefsen og nykommeren Christine Hermansen stille med før nevntr Gunnar West Sørlie som første vara.

Rokering i helse

Anders Rambekk (KrF) beholder ledertrøya i utvalget for barn, unge og kultur med nestleder Lillian Elise Esborg Bergane (Ap) som sist.

Det er kun i helse og omsorgsutv­alget det er rokeringer. Merete Sjølie Pedersen (Ap) blir leder. Hun har vaert vara til utvalget samt vara til bystyret i forrige periode. Med seg får hun gammelordf­ører Øystein Beyer (Ap) som nestleder. I dette utvalget gjør også Leif Bryn (H) sitt comeback som fast medlem.

Fått klokke på talerstole­n

Endringen i helse og omsorgsutv­alget kan henge sammen med at mange av de betente sakene, saerlig innen omsorgssek­toren, er det Eldrerådet som har frontet.

Her har nestleder Ellen Ditlefsen (H) nok vaert en liten rød klut for leder Hans Martin Gullhaug (Ap). Han fortsetter for øvrig å lede dette utvalget, mens Ditlefsen har blitt varamedlem. Ditlefsen har for øvrig stilt spørsmål ved partiledel­sen behandling av Sørlie og har åpent gått ut og kritisert suspensjon­en av ham.

Nytt av året er at politikern­e har fått stoppeklok­ke på talerstole­n. Mens ordfører Robin Kåss (Ap) tidligere slo ordførerkl­ubba i bordet for å minne om taletida, er det nå ei klokke som forteller når det er 30 sekunder igjen av taletiden.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? PAUSE: Bjørn Tore Hjartsjø (t.v.) Kjersti Stordalen, Christine Hermansen og Petter Ellefsen i ei pause i bystyret.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN PAUSE: Bjørn Tore Hjartsjø (t.v.) Kjersti Stordalen, Christine Hermansen og Petter Ellefsen i ei pause i bystyret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway