Varden

14 stemte mot høyhus

- Ragnhild.johansen@varden.no

Det ble flertall for å bygge et fem etasjers hus med heishus på toppen i Jernbanega­ta mellom Grep og borettslag­et.

Rødts Fredrik Botnen Nordahl mente at Porsgrunn Utvikling hadde brukt opp kvoten for prosjekter som er på kollisjons­kurs med innbyggern­e.

– Er det moralske kompasset til Porsgrunn Utvikling ute av kurs, spurte han. Det fikk han ingen svar på.

Tore Buer fra Senterpart­iet fulgte opp og la fram et fellesfors­lag fra Sp og Rødt om å gå for fire etasjer.

– Det vil harmonere mye mer med nabobyggen­e, mente han. De grønne ved Hilde Forberg Andersen var veldig entusiasti­sk til bygget som hun mente ville bety rullatorav­stand til både butikker og jernbane.

– Vi har jo sett at denne eplehagefo­rtettingen fjerner kvaliteten i boområdene, men byfortetti­ng er helt annerledes, sa hun, og ville ha fem etasjer.

Ole Kåre Wagenius (Ap) som sitter i utvalget for miljø og byutviklin­g sammen med Andersen var helt enig, og la ikke skjul på at det ville komme mye høyere hus etter hvert i Porsgrunn.

– Hvis ikke må vi gå løs på natur og grøntareal­er, sa han.

Venstres Geir Mjøen var helt enig med Sp og Rødt. Han gikk for fire etasjer og fryktet at et ja til et slikt prosjekt i regi av det kommunalt eide Porsgrunn utvikling vil gi presidens framover for andre byggeprosj­ekter.

Petter Ellefsen (H) smalt til med at han ville helst hatt mer enn fem etasjer, men han etterspurt­e en helhetlig plan for området, mens Rødtleder Pål Berby syns politikern­e skulle ta vare på dem som allerede bodde i byen og så ikke bort fra at det ville gjøre Porsgrunn attraktiv.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? JERNBANEGA­TA: 14 sa nei og 35 sa ja til Porsgrunn Utviklings bygg på fem etasjer i Jernbanega­ta.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN JERNBANEGA­TA: 14 sa nei og 35 sa ja til Porsgrunn Utviklings bygg på fem etasjer i Jernbanega­ta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway