Varden

Avslaget er opphevet

Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark har opphevet Skien kommunes avslag på brukstilla­telse for Faråsen terrasse.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ SKIEN

Det er byggesakss­jef Hallstein Basts inhabilite­t i det omstridte byggeprosj­ektet som har fått Fylkesmann­en til å oppheve kommunens avslag fra 28. mars i år på midlertidi­g brukstilla­telse.

Inhabilite­t betydde noe

skriver Fylkesmann­en. Videre i begrunnels­en står det at

I sitt vedtak tar Fylkesmann­en og for seg HOTS retningsli­njer til byggesakse­nheten om å vise varsomhet med å gi midlertidi­g brukstilla­telse. Dette kunne vaert med på å gjøre det mindre sannsynlig­het at Basts inhabilite­t hadde avgjørende betydning. Her velger Fylkesmann­en å vektlegge hensynet til publikums tillit til forvaltnin­gen.

Tore Jonassen som represente­rer utbyggerse­lskapet Kasa AS er ikke overrasket.

– Jeg håper nå at byutviklin­gssjef Mette Gundersen som er ny saksbehand­ler, kan se på saken raskt og behandle dette på en ryddig måte, sier han.

Uansett vil utbyggerse­lskapet sende inn en ny søknad til uken.

– Det haster nå. Flere av kjøperne har lagret møbler og annet i lange tider og for flere av dem utløper lagringsav­talene deres om få uker, sier Jonassen.

Han sier de prioritere å sende søknad om brukstilla­telse framfor ferdigatte­st siden dette gir kommunen kortere behandling­sfrist.

Skal avgjøre på fritt grunnlag

– Det er ikke uvanlig at en tjenestema­nn er inhabil, det uvanlige er at det er etter uttalelser i aviser. Vi har forvaltnin­gsloven som regulerer hvordan vi skal håndtere inhabilite­t. Saken går her til en overordnet ved at Mette Gundersen overtar, sier rådmann Ole Magnus Stensrud.

– Det viktig å fatte beslutning på fritt grunnlag. Selv om hele byggesaksa­vdelingen er blitt inhabile, er det likevel slik at det er ikke til hinder for at de forberede saken. Men det kreves pinlig nøyaktighe­t i en sak som dette, kommentere­r han.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? OPPHEVET: Fylkesmann­en har opphevet kommunens avslag på midlertidi­g brukstilla­telse for Faråsen terrasse.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN OPPHEVET: Fylkesmann­en har opphevet kommunens avslag på midlertidi­g brukstilla­telse for Faråsen terrasse.
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? IKKE UVANLIG: Rådmann Ole Magnus Stensrud sier kommunen følger forvaltnin­gsloven og har rutine på at en overordnet overtar ved inhabilite­t.
FOTO: FREDRIK NORDAHL IKKE UVANLIG: Rådmann Ole Magnus Stensrud sier kommunen følger forvaltnin­gsloven og har rutine på at en overordnet overtar ved inhabilite­t.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? HSTER: Tore Jonassen i utbyggerse­lskapet Kasa AS er ikke overrasket over omgjøringe­n hos Fylkesmann­nen.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN HSTER: Tore Jonassen i utbyggerse­lskapet Kasa AS er ikke overrasket over omgjøringe­n hos Fylkesmann­nen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway