Varden

Vil kjøpe Domino’s

Domino’s kan komme til å selge seg ut av Norge. De som fikk pizzakjede­n til Norge, sitter klar til å overta.

- Jan Bjørn Taranrød

Det var E24.no som meldte at pizzakjede­ns tid i Norge kan gå mot slutten etter skuffende resultater. En ekstern gransking av satsingen i Norge, Island, Sveits og Sverige er gjennomfør­t, og i selskapets kvartalsra­pport står det at man vil forlate disse landene. Det går ikke fram hvordan det London-noterte Domino’s-selskapet vil kvitte seg med den norske driften.

Tre stauranter i Grenland

I Norge eier Domino’s ti Dolly Dimples-restaurant­er og 47 Domino’s-restaurant­er, skriver e24.no. Domino’s Pizza Group, som i dag er franchiset­aker her til lands, understrek­er at planen er å finne en ny franchiset­aker som kan drive restaurant­ene videre under Domino’s-merket.

Domino’s har to restaurant­er i Skien og en i Porsgrunn. De eies og drives som franchise av selskapet Pizza Pizza Vestfold og Telemark, der Anders Aasen og Rolf Stavnem er eiere. Dette selskapet driver også pizzaresta­uranter i Tønsberg, Sandefjord Larvik og Kristiansa­nd. Og de to er medeiere i to restaurant­er i Trondheim.

En mulighet

Sammen med Eirik Berg eier de to også 21 prosent av selskapet som eier og driver Domino’s Norge og Sverige. Resten, med 71 prosent, eies av Domino’s UK.

– Det er dette selskapet som nå har funnet ut at det vil slutte å sitte som eier av butikkdrif­ten i Norge. Men et betyr ikke slutten på Domino’s Pizza i Norge, forsikrer Anders Aasen til Varden.

– Kunne du eller dere tenke dere å kjøpe ut det selskapet som nå er til salgs?

– Ja, vi ser på dette som en mulighet. De norske eierne ønsker å overta, svarer Aasen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: NILS TORE OLSEN ?? SULTNE PÅ MER: Anders Aasen (t.v.) og Rolf Stavnem foran Dominos-restaurant­en på Skagerak arena.
ARKIVFOTO: NILS TORE OLSEN SULTNE PÅ MER: Anders Aasen (t.v.) og Rolf Stavnem foran Dominos-restaurant­en på Skagerak arena.
 ?? AKRIVFOTO ?? STARTEN I 2014: Ansatte i Domino’s Pizza Skien i full sving for å få unna alle pizzabesti­llingene.
AKRIVFOTO STARTEN I 2014: Ansatte i Domino’s Pizza Skien i full sving for å få unna alle pizzabesti­llingene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway