Varden

Milliardae­r ber om tid til å forklare seg

Milliardae­r og XXLgründer Øivind Tidemandse­n er i kommunens søkelys etter mulig ulovlige terrengend­ringer. Nå ber han om forlenget frist.

- Jonas.fossing@varden.no

▶ – Tidemandse­n bestrider at det er foretatt ulovlige terrengend­ringer på eiendommen og/eller at det er foretatt tiltak som har ført til at stier for allmennhet­en er blokkert/fjernet, skriver advokat i firmaet Arntzen de Besche, Eilif S. Koch i et brev til kommunen.

Han represente­rer Øivind Tidemandse­n i saken der kommunen har bedt om en forklaring som følge av terrenginn­grep gjort på hans egen og naboens tomt på Siktesøya i Porsgrunn.

Ulovlig

Tidemandse­n kjøpte hytta for 4,9 millioner kroner i 2010.

Som Varden har omtalt tidligere har det blitt hogd mye skog og planert ut plen i området rundt hytta hans, også utenfor egen tomtegrens­e.

Kommunen har fått tips om at turstien har blitt blokkert som følge av terrenginn­grepene. Derfor ba de om en redegjørel­se fra Tidemandse­n.

Forlenget frist

Tidemandse­n hadde frist til 14. oktober med å forklare hvorfor og hva som ble gjort på Siktesøya.Via sin advokat i saken hevder han at ingenting av det som er gjort er ulovlig, og han har nå bedt om å få en forlenget frist til å utdype hvorfor han mener det.

– Det har tatt noe tid å få oversendt dokumenter fra kommunen og vi har ennå ikke mottatt tegninger og beskrivels­er for tiltakene på eiendommen, og det er derfor behov for noe mer tid for kunne gi en fullstendi­g redegjørel­se.

– Vi ber derfor om at fristen for redegjørel­sen settes til fredag 25. oktober 2019, skriver Koch på vegne av Tidemandse­n.

Forlenger fristen

Byutviklin­gssjef i Porsgrunn kommune, Ebba Friis Eriksen, opplyser at kommunen vil forlenge svarfriste­n til Tidemandse­n.

– Vi kommer til å gi utsatt frist, det er noe vi pleier å gjøre i sånne saker, så lenge ikke noe hinder for noe, opplyser hun til Varden.

▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? SIKTESØYA: Hytta til Tidemandse­n ligger pÅ Siktesøya i Porsgrunn, og Ble kjøpt for 4.9 millioner kroner i 2010.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN SIKTESØYA: Hytta til Tidemandse­n ligger pÅ Siktesøya i Porsgrunn, og Ble kjøpt for 4.9 millioner kroner i 2010.
 ??  ?? FORANDRING­ER: Her kan man se hvordan terrenget pÅ og rundt tomta til Øivind Tidemandse­n har endret seg fra 2010 til 2017. Kommunen har Bedt Tidemandse­n om Å redegjøre for terrenginn­grepene.
FORANDRING­ER: Her kan man se hvordan terrenget pÅ og rundt tomta til Øivind Tidemandse­n har endret seg fra 2010 til 2017. Kommunen har Bedt Tidemandse­n om Å redegjøre for terrenginn­grepene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway