Varden

Bedre enn fryktet

-

▶ Omfanget av kneskaden Cecilie Løvdal pådro seg søndag, ser bedre ut enn først fryktet. Onsdag ble det tatt MRbilder av kneet, som viste at menisk, leddbånd og korsbånd er intakt.

▶ Marit Bjørgen er klar på at Therese Johaug har gjort seg fortjent til Egebergs AErespris. Hun får støtte av den svenske langrennsp­rofilen Anders Södergren.

Det har den senere tid pågått en debatt omkring Johaug og prisen. Bakteppet er dopingsake­n Johaug var involvert i høsten 2016. Hun brukte en salve mot et sår på leppen under en treningsle­ir i Italia.

Tuben med salve ble innkjøpt av den davaerende norske landslagsl­egen Fredrik S. Bendiksen. På pakninger med samme type medisin framgår det at salven kunne inneholde dopingklas­sifiserte midler.

Langrennss­tjernen har sonet sin straff. Hun gikk glipp av et ski-VM (2017) og OL (2018).

I statuttene­for Egerbergs AErespris står det blant annet «kandidaten skal vaere en god rollemodel­l for idrettens grunnverdi­er». Det punktet er blitt sentralt i diskusjone­n omkring Johaugs kandidatur.

– Jeg synes Therese fortjener den (Egebergs AErespris). Hun er et godt forbilde, sier Bjørgen til NTB.

Hun peker så på de spesielle omstendigh­etene i saken. Bjørgen har støttet Johaug fra dag én. Anders Södergren er helt på samme linje.

– Jeg har lest litt og fulgt denne debatten. Jeg synes definitivt hun fortjener den.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SPORT: HÅNDBALL
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SPORT: HÅNDBALL

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway