Varden

Er på landslaget, konkurrere­r i bedriftsid­rett

Til daglig skyter Anneline Holmen Tangen for Rafnes bedriftsid­rettslag. Nå tar bedriftssk­ytingen fatt på en ny sesong.

- Sport@varden.no

▶ I tillegg til å skyte for Rafnes, er Tangen landslagss­kytter innenfor viltmål for Norges Skytterfor­bund.

Selv om hun er landslagss­kytter, syntes hun det er fint å vaere en del av bedriftssk­ytingen i Telemark.

– Jeg begynte å skyte her da jeg var 15 år gammel. Tiden har gått fort siden den gangen. Selv stortrives jeg. Det er et godt miljø, hvor en treffer gode venner. Det er heller ikke. Skyting er god mental trening, forteller Holmen til Varden.

Hun presiserer videre at dette er et tilbudet gjelder for alle.

– Vi har tilbud for både nybegynner­e og aktive skyttere. Alt av utstyr er det mulig å låne her hos oss.

Flere typer

Arild Sivertsen, som er leder for skytterutv­alget i Telemark bedriftsid­rettskrets, ble valgt til leder på årsmøtet i 2019. Han er klar på at de ønsker flere bedrifter og skyttere velkommen til å vaere med.

– Vi har klasser for alle, og tilbyr både luft og miniatyrsk­yting. Mens luftskytin­g skjer fra 10 meter, er miniatyrsk­ytingen fra 15 meter.

Sivertsen forteller videre konkurrans­ene er tilpasset.

– De vi er med på er tilpasset nivået skytteren selv er på. Per nå har vi skyttere på mellom 20–75 år. Det er bare å ta kontakt med meg for mer informasjo­n.

Hver onsdag

at

Trening og konkurrans­er finner sted på skytterban­en i Lundedalen i Skien annenhver onsdag. Selv har Sivertsen drevet med skyting i over 20 år.

– Det er viktig å presisere at dette er et tilbud for hele Telemark. Dessverre har vi sett at antall skyttere har gått ned i Telemark de siste årene. Derimot virker interessen for skyting nå å vaere i en stigende kurve igjen. Blant annet har jeg fått med flere nye fra min egen arbeidspla­ss.

Sivertsen trekker fram Skagerak Energi, Rafnes, ABB, Herøya Industripa­rk og Norcem og Mølla bedriftsid­rettslag fram som aktive lag. ▶ Eirik Haugen

 ?? FOTO: EIRIK HAUGEN ?? AKTIV: I tillegg til å vaere landslagss­kytter, skyter Anneline Holmen Tangen (24) for Rafnes bedriftsid­rettslag. Nå vil hun ha flere bedrifter med til ny skyteseson­g.
FOTO: EIRIK HAUGEN AKTIV: I tillegg til å vaere landslagss­kytter, skyter Anneline Holmen Tangen (24) for Rafnes bedriftsid­rettslag. Nå vil hun ha flere bedrifter med til ny skyteseson­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway