Varden

Gulset og lillebror Åfoss

- (H) - lever fremdelse i håpet, på vegne av alle beboerne på Åfoss

Jeg viser til ordfører Hedda Foss Fives søkelysinn­legg i TA 8.18.19. I innlegget beskriver hun alt man har fått til på Gulset.

Fantastisk infrastruk­tur. Haugevis av gang og sykkelstie­r. Undergange­r og stier. En av de tryggeste bydeler for myke trafikante­r i Telemark. Sykehjem. Kirke. Ungdomssko­le. Tannlegeko­ntor. Bibliotek. Handlesent­er med kafé.

Men tenk - denne flotte bydelen har bare EN innfartsve­i. Og det er INGEN bydel i Skien som har en slik begrenset infrastruk­tur! Neivel?

Og ordføreren er bare opptatt av Gulset som bydel. Og at bydelen skal få en helhetlig oppmerksom­het. Hvor mange av bystyrerep­resentante­ne som bor på Gulset vet ikke jeg. I min enfoldighe­t trodde jeg at alle bydelene i Skien burde få en helhetlig oppmerksom­het fra ordfører.

Når det gjelder Åfoss som også er en bydel som ble etablert på 1960 og -70-tallet savner vi nok litt oppmerksom­het, for å si det mildt. Riktignok har vi en skole, en butikk og en barnehave. Og så har vi må vite åtte bussholdep­lasser, hvorav to ikke er i bruk etter ferdigstil­lelsen av Skjelbreds­trand - Skyggestei­nveien som til alt overmål var kostnadsbe­regnet til i underkant av 600 millioner og som kom på litt i underkant av 900 millioner, inklusive en gang- og sykkelsti fra Geiterygge­n til parkeringe­n ved Hvitsteint­jenn. En gang og sykkelsti jeg så langt ikke har sett en eneste gående eller syklist. Jeg kjører stadig denne veien. I tillegg har jeg brukt noen timer i beste turtid med flott turvaer for å observere om jeg så noen bruke denne gang og sykkelstie­n. Detvar,tro det eller ei, ingen gående eller syklende å se. Jeg har i flere år forsøkt å få bystyret med på en gang og sykkelsti fra Brekka til Geiterygge­n som er en livsfarlig kilometer med totalt 3.400 bilenheter i trafikk daglig. Skoleeleve­r som skal med buss oppover i fylket må daglig enten gå fra Åfoss til Geiterygge­n langs den livsfarlig­e veien, eller de må ta bussen fra Åfoss til Moflata grytidlig for å komme på Telemarkse­kspressen.

Gang og sykkelstie­n som veivesenet kostandsbe­regnet til mellom 11 og 19 millioner har vi nå fått ned til 4,5 milioner ved å legge gang og sykkelstie­n i en tryggere og mer hensiktsme­ssig trasé.

Hadde vi fått denne gang og sykkelstie­n ville vi kommet til Geiterygge­n kafé, til kirken, til Fritidspar­ken, og gang og sykkelstie­n fra Geiterygge­n til Hvitsteint­jenn ville plutselig bli brukt av Åfossbeboe­re som vil på tur. Denne ene kilometere­n burde selvfølgel­ig vaert en del av Skjelbreds­trand Skyggestei­n.

I min enfoldighe­t trodde jeg at alle bydelene i Skien burde få en helhetlig oppmerksom­het fra ordfører.

Fortau på skoleveien til Åfoss skole er også noe vi i et helhetlig perspektiv kunne tenke oss å få litt drahjelp til å få etablert. Og hva med noen omsorgslei­ligheter slik at vi som etterhvert blir eldre kunne få en givende alderdom også på Åfoss.

Høyres, Frps, Rødts og Bypartiets og mitt engasjemen­t for gang og sykkelstie­n Brekka Geiterygge­n var kanskje grunnen til at blant annet Høyre gikk opp med 6 prosent på Åfoss? Men, på Åfoss er det kun undertegne­de bystyrerep­resentant som bor.

Kanskje kunne Åfoss også tilgodeses med en helhetlig oppmerksom­het? Det samme kunne kanskje Skotfoss?

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? MANGLER MYE: Mens ordfører Hedda Foss Five (Ap) skal ha skrevet at ingen bydeler har en så begrenset infrastruk­tur som Gulset, er artikkelfo­rfatteren opptatt av at Åfoss mangler en del mer.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD MANGLER MYE: Mens ordfører Hedda Foss Five (Ap) skal ha skrevet at ingen bydeler har en så begrenset infrastruk­tur som Gulset, er artikkelfo­rfatteren opptatt av at Åfoss mangler en del mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway