Varden

Nå er han tilbake på stasjonen

Livet har ikke bare smilt til Thomas Hellekås (34) den siste tiden. Nå er han imidlertid albumklar med «nye Byting».

- andreas.soltvedt@varden.no

De var en kompisgjen­g som startet band sammen. Seks år seinere er bare Thomas Hellekås igjen av originalme­dlemmene. Like fullt er Byting klare og vel så det med sitt tredje album i rekken. Med «Din stasjon» har bandet staket ut kursen i den samme countryfol­kgata som har gjort Byting populaere land og strand rundt.

Et nytt lag har satt seg

Så hva skjedde med kompisgjen­gen, Thomas Hellekås?

– Nei, du veit – det er et helvete å vaere med meg – full av divanykker, svarer Hellekås fleipende muntert. Så blir han seriøs.

– Det har tatt mer og mer tid med Byting underveis. Mer tid enn vi tenkte det ville ta, sier Hellekås som gradvis har måttet se de andre i bandet takke for seg grunnet utfordring­er med å kombinere privatliv og jobb med spilling i helgene.

Byting har likevel ikke ligget på latsiden. Thomas Hellekås fikk med seg innleide folk. Etter mengder med fartstid langs veien har han også blitt kjent med mange musikere.

– Laget satte seg skikkelig da vi spilte inn det nye albumet, forteller Hellekås.

– Byting er likevel et band ifra Bø?

– Det vil det bestandig vaere, forsikrer musikeren oss.

En kjaerlighe­tshistorie

Ti låter hvorav ni er signert Thomas Hellekås har fått plass på «Din stasjon». Låten med samme navn er på albumet. – Hva ligger bak?

– «Din stasjon» er ei kjaerlighe­tsvise. En kjaerlighe­tshistorie. Om noen på to bein, forteller Hellekås.

– En spesiell person kanskje? – Det kan du si. Du får høre på låten, sier Hellekås muntert.

Like munter har ikke høsten vaert for han personlig. Sykdom har gjort at Hellekås for første gang har måttet avlyse jobber med Byting. Det har tatt sin tid, men nå tar bandet høyde for nye konserter fra og med november samt konsertsli­pp for «Din stasjon» i desember. – Releasekon­sert i Bø eller? – Ja, vi må ha det i Bø, fastslår sjefsbytin­gen på en dag da gråvaeret henger over Bø stasjon.

– Hvem var den tobeinte du synger om igjen, sa du?

– Jeg sa det ikke. Her må en passe seg gitt ...

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? POPULAERE: Byting har reist land og strand rundt de siste årene. Her er bandet i aksjon på Countryfes­tivalen i Seljord.
FOTO: JOAKIM S. ENGER POPULAERE: Byting har reist land og strand rundt de siste årene. Her er bandet i aksjon på Countryfes­tivalen i Seljord.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HEMMELIGHE­TSFULL: Thomas Hellekås vedgår at «Din stasjon låten handler om én som går på to bein ...
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HEMMELIGHE­TSFULL: Thomas Hellekås vedgår at «Din stasjon låten handler om én som går på to bein ...
 ?? FOTO: PROMO ?? NYTT ALBUM: Slik ser coveret ut.
FOTO: PROMO NYTT ALBUM: Slik ser coveret ut.
 ?? ?? ALBUMKLAR FOR TREDJE GANG: Thomas Hellekås (34) og Byting har vaert i studio igjen. Resultatet foreligger i form avalbumet «Din stasjon» som gis ut av det notoddenba­serte plateselsk­apet Grammofon.
ALBUMKLAR FOR TREDJE GANG: Thomas Hellekås (34) og Byting har vaert i studio igjen. Resultatet foreligger i form avalbumet «Din stasjon» som gis ut av det notoddenba­serte plateselsk­apet Grammofon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway