Varden

Søker om 400.000 kroner til feiringen

-

med fokus på aktivitete­r som fremmer rekrutteri­ng til sporten og travbanen».

Tøff tid

Den daglige lederen fortelle rom en tøff tid for travsporte­n. Reduserte spilleinnt­ekter preger alle travbanene.

– Vi får ikke pene tall og kommer til å gå med underskudd i regnskapså­ret 2019. Ser man på driften isolert sett er summen rundt en million kroner. Men vi buker noe fra et premiefond, slik at prognosen sier rundt 400.000 kroner i minus.

– Hva skyldes underskudd­et? – I all hovedsak lavere inntekter på spill. For vår del er det rett i overkant av to millioner i forhold til budsjett. I løpet av året har vi redusert noen kostnader og fått noen nye inntekter, slik at underskudd­et ble en del lavere.

Nytt tøft år

– Hva tenker du om 2020? – Det blir et nytt tøft år, med ytterliger­e nedgang fra spillerne. Vi vil få mindre i overføring­er. Nå ble saken om «spillgrens­e» utsatt til 2021. Hva som skjer i neste konsesjons­periode blir kanskje avgjørende for driften av travbaner i Norge.

Klostersko­gen travbane har flere ganger fått nedleggels­esspøkelse­t på besøk, uten at det har klart å klore seg fast. Anda Pettersen frykter ikke for eksistense­n til landets eldste travbane,

– Jeg frykter det ikke, men det blir avgjørende at vi skaffer oss nye inntekter fra naeringsli­vet og klarer å leie ut lokalene mer enn i dag. Inntekten slik den er i dag vil ikke vaere holdbar over tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway