Varden

Jeg visste at det var vilt, men at det var så ellevilt hadde jeg ikke trodd. Rapporten stadfester en total kollaps fra både rådmannen og ordføreren.

- – Hva slags konsekvens­er kan dette ha?

Jørn Inge Naess, bystyremed­lem for Frp

sine høringssva­r, som både motsier hverandre og er «en gedigen ansvarsfra­skrivelse fra begge sider».

– De lever på hver sin planet, virker det som, bemerker han.

Grunnlag til å diskutere tillit

– Det skal mye til at ordføreren fratrer, og det har vi ikke hjemmel til å diskutere her, men det kan vaere grunnlag for å diskutere om vi har tillit til rådmannen i denne saken, men dette er ikke noe jeg har drøftet med gruppen min ennå, sier han.

– Det som er 100 prosent sikkert er at rådmannen skal reagere på sviktende saksbehand­ling. Her virker det som administra­sjonen har vaert mer opptatt av å vaere koffertbae­rer for ordføreren, enn å sikre forsvarlig

saksbehand­ling.

Han understrek­er at alle punktene som revisjonen peker på må gjennomgås, at det må ryddes opp i rollene og forståelse­ne av delegasjon­er.

– Poenget er at vi må ha et administra­tivt system som sikrer forsvarlig saksbehand­ling, uansett hvilken farge som styrer byen, sier Naess.

– Knusende

Høyres Emilie Schäffer sier at rapporten varsler om noe hun og flere politikerk­olleger naer sagt hadde forventet.

– Rapporten er knusende. Den stadfester det vi fryktet. Det var også grunnen til at vi sendte Odd-saken til kontrollut­valget, sier hun.

Det Shcäffer hadde fryktet er alt som foregår bak lukkede dører.

– Det har utarbeidet seg en praksis der større beslutning­er tas utenfor folkevalgt­e organer. Når dette startet, det vet jeg ikke. Men denne praksisen har fått utvikle seg under ordføreren­s ledelse de siste åtte årene. Vi kan ikke sitte stille og se på at dette fortsetter. Nå forventer jeg at ordfører tar tak i dette, og bringer praksisen til å følge kommunelov­en, sier hun.

Opp til bystyret

Leder for kontrollut­valget, Atle Aastad (H), er forsiktig med å uttale seg før rapporten skal behandles i kontrollut­valget fredag 24. januar.

– Rapporten påpeker noe som har blitt spekulert i om disse samordning­smøtene. Det er helt klart at de ikke har noen fullmakt til å fatte noe vedtak, sier Aastad.

– Både rådmannen og ordfører sier at de ikke fattet vedtak i disse møtene, men Odd-saken viser jo at dette ikke stemmer.

– Kontrollut­valget kan bare påpeke feil og mangler, så blir det opp til bystyret å sørge for at loven følges opp. Og rådmannen skal jo uansett slutte, sier Aarstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway