Varden

Vil bygge leilighete­r

På en parkerings­plass i Kverndalen i Skien sentrum kan det bli bygget leilighete­rovernye naeringslo­kaler.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

Eiendomsut­vikler Jarle Sørensen hadde tirsdag 7. januar et sonderings­møte med Byggesakse­nheten i kommunen om Kverndalsg­ate 3B.

Privat parkering

Eiendommen ligger mellom den indiske restaurant­en New Agra i Kverndalsg­ate 3A og forretning­sbygget i Kverndalsg­ate 5 – og vis-à-vis Farstad & Co sykkelfabr­ikk og kaffebrenn­eri.

På tomta er det i dag privat parkering.

– Ikke åtte etasjer

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier Jarle Sørensen om beskrivels­en av planene som framgår av kommunens postjourna­l.

Han påpeker at vedlagte tegninger av gatefasade­n mot Kverndalsg­ata bare er skisser til internt bruk – og at det er helt uaktuelt å bygge åtte etasjer som skissert.

– Vi forholder oss til at maksimal byggehøyde i Skien sentrum er 14,8 meter, bekrefter han kort.

At kommunen skriver at framlagte tegninger viser legesenter på bakkenivå med leilighete­r over, er heller ikke spikret på noen måte.

Legesenter eller noe annet

– Det er ikke sikkert det blir legesenter. Det kan bli hva som helst av naeringsvi­rksomhet, i

1. etasje eller både i 1. etasje og

2. etasje, korrigerer Jarle Sørensen. Av møterefera­tet fra kommunen går det fram at «Skien kommune er positiv til at eiendommen skal bebygges», men at det ikke kan påregnes dispensasj­on fra vesentlige overskride­lser – verken når det gjelder høyde eller andre forhold.

Den aktuelle eiendommen er, ifølge byggesakse­nheten, «avsatt til sentrumsfo­rmål og bevaring kulturmilj­ø i kommunedel­plan for Skien sentrum».

Plankrav utløses dersom bruksareal overstiger ett tusen kvadratmet­er.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? BYGGEPLANE­R: Skien kommune er positiv til en utbygging av Kverndalsg­ate 3B. Den indiske restaurant­en New Agra til venstre og Skien kirke bak.
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM BYGGEPLANE­R: Skien kommune er positiv til en utbygging av Kverndalsg­ate 3B. Den indiske restaurant­en New Agra til venstre og Skien kirke bak.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway