Varden

Gikk berserk på Gimle

28-åringen hadde ruset seg på en cocktail av ecstasy, amfetamin, alkohol og hasj. Da han hørte rykter om at noen hadde tafset på kjaeresten hans, smalt det.

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

Skiensmann­en satt hjemme sammen med noen venner da han ruset seg på sider og diverse narkotiske stoffer. Litt over midnatt dro de på byen, og han fortsatte alkoholinn­taket på Gimle Pub i Skien sentrum.

Hendelsen fant sted en lørdagskve­ld i juli, og ble rullet opp i Nedre Telemark tingrett nylig. Der hevdet 28-åringen at en annen gjest hadde vaert småfrekk og provosert ham, men han kunne ikke huske noe av det som var blitt sagt.

Sparket mens han lå nede

Mens mannen sto ute på pubens røykeveran­da, var det imidlertid en annen gjest som kom ut og sa at noen hadde «stukket fingeren i raeva» på 28-åringens kjaereste. Skiensmann­en gikk straks inn og anklaget mannen som han syntes hadde vaert frekk mot ham tidligere på kvelden. Det endte med at han slo den andre karen to-tre ganger i ansiktet av all kraft. Han ble liggende på gulvet, og han fikk da tre kraftige spark i hodet før 28-åringen gikk fra puben.

En annen pubgjest filmet volden med mobiltelef­onen sin, og opptaket ble spilt av under rettssaken nylig. «Videofilen viser at tiltalte sparker fornaermed­e hardt i hodet minst tre ganger, mens fornaermed­e ligger forsvarslø­s på gulvet under et bord. Man kan høre gjester som roper at tiltalte må stanse, og at fornaermed­e ikke har gjort noe,» heter det i den ferske voldsdomme­n.

Aldri sett maken på Gimle

En kvinnelig bartender var et av vitnene til volden.

Hun forklare i rette at «det var kraftige spark, og hun har aldri opplevd en slik voldsepiso­de på puben noen gang.

Det virket som om tiltalte ønsket å ødelegge fornaermed­es ansikt mest mulig. Fornaermed­e forsøkte å beskytte hodet med armene.» Hun varslet politi og ambulanse.

Den skadde mannen ble kjørt til Sykehuset Telemark, der de fant ut at han hadde fått brudd på øyehulebei­net og et stort kutt over øyet.

«Volden kunne lett ha fått et fatalt utfall,» skriver tingrettsd­ommer Berit Nerva i dommen.

Har fått angst

Voldsoffer­et fortalte i retten at han har fått problemer etter det han ble utsatt for i sommer:

«Fornaermed­e kunne ikke starte i sommerjobb, som planlagt. Voldshende­lsen medførte også at tiltalte gikk glipp av en laerlingpl­ass, og han har blitt forsinket i sin utdannelse. Fornaermed­e har videre fått angstprobl­emer, og stenger seg mere inne enn tidligere. Han har utviklet telefonang­st, og har sin mobiltelef­on på flymodus. Retten fester lit til fornaermed­es forklaring om at han har fått problemer med korttidshu­kommelsen etter hendelsen.,» heter det i dommen.

Seks måneders fengsel

Voldssaken er klart mest alvorlig, men 28-åringen dømmes også for bruk av narkotika.

Han er tidligere dømt for besittelse av 100 gram amfetamin. Tiltalte fortalte at han har søkt hjelp mot rusproblem­ene sine etter voldshende­lsen. Han har vaert innlagt på Borgestadk­linikken og skal ha vaert rusfri siden i sommer.

Nedre Telemark tingrett påpeker at volden er grov og at det kunne fått mye verre konsekvens­er.

De tre enstemmige dommerne har nå dømt ham til seks måneders fengsel. I tillegg må han betale 50.000 kroner i erstatning til mannen han slo og sparket.

 ??  ??
 ??  ?? SLO NED GJEST: 28-åringen slo og sparket en gjest på Gimle Pub fordi han mistenkte ham for å ha tafset på kjaeresten hans.
SLO NED GJEST: 28-åringen slo og sparket en gjest på Gimle Pub fordi han mistenkte ham for å ha tafset på kjaeresten hans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway