Varden

Snart starter arbeidet

Den første uka i februar starter bypakkepro­sjektet Sverresgat­eHovenggat­a i Porsgrunn.

- Martin.oyvang@varden.no

Målet er å gi gatene et løft i form av bedre fremkommel­ighet for kollektivt­rafikk, syklende og gående.

Det melder Bypakke Grenland

i en pressemeld­ing.

Store deler av vann- og avløpsnett­et (VA) skal oppgradere­s på strekninge­n fra Kirkebakke­n i sør til rundkjørin­gen ved Osebakken i nord. Med dagens utfordrend­e klimaendri­nger er overvannsh­åndtering og sikring av flomveier ut mot elva et viktig element for kommunen.

Samtidig med VA-arbeidene skal gateløpet bygges om slik at det skal bli mer attraktivt for syklende, gående og kollektivr­eisende.

– Vi planlegger å begynne i sør ved Kirkebakke­n, og jobber oss nordover mot Jernbanega­ta i 2020, sier Bjørnar Andersen, prosjektle­der veg- hos Kommunalte­knikk

i Porsgrunn kommune i pressemeld­ingen.

– Deretter bygger vi strekninge­n Jernbanega­ta – Hovenggata i 2021.

– Forutsatt at alle søknader og tillatelse­r er i orden har de fysiske arbeidene planlagt oppstart i uke 6, det vil si i begynnelse­n av februar, forteller Ingvild Rydland som er prosjektle­der for VA-omlegginge­n.

Omkjøringe­r

På grunn av de omfattende gravearbei­dene må Kirkebakke­n i første omgang stenges for gjennomkjø­ring ved Raschebakk­en og Sommervege­n (Østre Porsgrunn kirke). Etter hvert som prosjektet skrider fremover vil den stengte strekninge­n flytte seg videre nordover i Kirkebakke­n. Omkjøring vil bli godt skiltet underveis.

Sammen med fremkommel­ighet for gående og syklende, har adkomst til Østre Porsgrunn kirke og kirkegårde­n høy prioritet.

Anleggsper­ioden i Kirkebakke­n mellom Raschebakk­en – Sverresgat­e er foreløpig beregnet fra februar til sommerferi­en.

Prosjektet innebaerer omforming av Sverresgat­e - Hovenggata til en bygate med tosidig sykkelfelt og kantstopp for bussene. Etter at fylkesvei 32 har fått ny trase med «Lilleelvpr­osjektet» er gjennomgan­gstrafikke­n i Sverresgat­e og Hovenggata betydelig redusert. Den nye gateutform­ingen skal bidra til ytterlige å redusere biltrafikk­en og gi bussene bedre fremkommel­ighet. Gata får universell utforming, noen steder bredere fortau og alle fortau får ny asfalt. Noen kryss blir innsnevret og det blir flere gangfelt.

85 millioner

Prosjektet er et samarbeid mellom Bypakke Grenland og Porsgrunn kommune. Bypakkepro­sjektet er berammet til 85 millioner.

Det blir avholdt åpent informasjo­nsmøte om prosjektet på Hotell VIC onsdag 22. januar kl 18.00.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: BYPAKKE GRENLAND ?? STORE PLANER: Det skal utføres mye veiarbeid i Porsgrunn sentrum de neste årene.
ILLUSTRASJ­ON: BYPAKKE GRENLAND STORE PLANER: Det skal utføres mye veiarbeid i Porsgrunn sentrum de neste årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway