Varden

Klager inn Telenor: – Burde ryddet opp

Jørn Eik-Nilsen er misfornøyd med Telenors evne til å levere tjenester og til å rydde opp i feil. Nå har han meldt telegigant­en inn for Brukerklag­enemnda.

- Skien.

slo noe annet, beretter Jørn EikNilsen.

Helt fra starten, forteller han, fungerte fibernett-løsningen bare til og fra. Forsterker­e koblet ut og måtte resettes gang på gang.

– Etter at vi klaget, har det vaert folk hjemme hos oss nå fem ganger, alle hyggelige, for å se om det var noe å gjøre med saken. Det var et annet firma som tok seg av reklamasjo­nen, og nå virket nettet! Det vil si: Nettet faller fortsatt ut eller henger nå og da. Løsningen for trådløst nettverk fungerer fortsatt ikke tilfredsst­illende for familien. Sist kom det en kar som skulle fotodokume­ntere fiberbokse­ne i området på vegne av Telenor, sa han.

Påtvunget ekstra abonnement

Samtidig med de tekniske problemene, ergret Eik-Nilsen seg over å motta flere fakturaer fra

Telenor før installasj­onen av fibernett var ferdig. Disse ble strøket.

– Men vi fikk også faktura på abonnement av forsterker­e, noe det aldri var snakk om ved inngåelsen av avtalen med Telenor. Det var i ettertid vi ble fortalt at teknikken ikke fungerte i vårt hus, der stua er av mur, uten forsterker­e. Så ble vi altså påtvunget et ekstra abonnement på ekstrautst­yret, rister Eik-Nilsen oppgitt på hodet. – Dette ble bestilt av montøren, og Telenor lovet en løsning som var riktig for huset uten ekstra kostnader.

Også ved overgangen fra Canal Digital Satellitt til fiber, ble det kluss i vekslingen. Familien ble fortalt at Telenor ville fikse byttet, men endte opp med å måtte betale for to abonnement­er i oppsigelse­sperioden på tre måneder.

– Min påstand er at du lett

kan bli kasteball hos Telenor, der den ene hånda ikke vet hva den andre gjør, sier Eik-Nilsen. Etter å ha fått høre om flere liknende tilfeller, blant annet eldre mennesker som rett og slett har gitt opp, meldte han 7. januar i år Telenor inn for Brukerklag­enemnda, for «betydelig oversalg» og ikke levert tjeneste

som lovet.

– For meg handler det om prinsipper, mer enn økonomi. Jeg antar at mange har liknende problemer med Telenor og gir opp når de ikke kommer noen vei hos kundeservi­ce, hevder Jørn Eik-Nilsen.

 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? OPPGITT AV TELENOR: Jørn Eik-Nilsen har meldt Telenor inn for Brukerklag­enemnda etter fibernett-problemene han har hatt hjemme på Åmot i
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM OPPGITT AV TELENOR: Jørn Eik-Nilsen har meldt Telenor inn for Brukerklag­enemnda etter fibernett-problemene han har hatt hjemme på Åmot i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway