Varden

Bykrana må trolig vike for nybygg

Det skal bygges 250 boliger på tidligere Porsgrunn mekaniske verksted, men det kan bli krasj med gamle kulturminn­er.

-

tens mening om riveplanen­e.

– Det går ikke an å si noe annet enn at det er tragisk når et så monumental­t trekk i bybildet skal rives ned. Det utsletter vår identitet, har han tidligere uttalt til Varden.

Rådmannen har i sitt forslag gått med på at krana kan rives, men foreslår samtidig at man skal utrede hvordan deler av landemerke­t kan beholdes.

«Rådmannen vurderer utrustning­skrana som et viktig landemerke i Porsgrunn. Kranen utgjør et identitets­skapende element i bybildet, og rivning vil føre til tap av et karakteris­tisk landemerke ( .... ),»skriver han.

Kjøtt på beinet

I saksutredn­ingen som legges fram for Utvalg for miljø- og byutviklin­g ber rådmannen om mer kjøtt på beinet før saken sendes ut på høring.

Dette gjelder blant annet «utredning av kraner, hvor det mangler kunnskap om kostnader for istandsett­ing, forvaltnin­g og vedlikehol­d».

Uten en slik vurdering er det ikke mulig å konkludere rundt hvilke kraner som anbefales bevart, mener rådmannen.

For øvrig higer han etter å få utviklet området.

– Dette er en etterlengt­et og positiv transforma­sjon for byen, som sikrer offentlig tilgjengel­ige områder i form av parkareal med blant annet naerlekepl­ass, torg, elvepromen­ade og dokken gjøres tilgjengel­ig på en spennende måte med vannspeil og brygger. Det åpnes også for noe tjenesteyt­ing, kontor, forsamling og bevertning, beretter rådmannen i sin saksutredn­ing.

Forslaget til regulering­splan er lagt fram av Vestre Brygge Eiendom AS. Bak selskapet står PBBL og Grenland Invest.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: PBBL ?? PLANER: Det er store planer for utvikling av tidligere Porsgrunn mekaniske verksted til boliger.
ILLUSTRASJ­ON: PBBL PLANER: Det er store planer for utvikling av tidligere Porsgrunn mekaniske verksted til boliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway