Varden

Slutter som kusine

En av Odds sjefer må nå slutte som kusine for å bli tremenning eller filletante. Dette er konsekvens­en av avisenes avsløring av samrøre og et meget hemmelig nettverk rundt den snodige fotballklu­bben.

- ▶ Sofus Iltempogig­ante@vågslid.com

Kjersti Stordalen er en slags salgssjef i Odd, og tilfeldigv­is også kusine med Hedda Foss Five. Men dette er ikke grunnen til at Odd fikk 400.000 kroner til tidenes mest omtalte familiesel­skap. Tro ikke det. Etter at den meget gravende pressen i Telemark har avslørt at Hedda og Kjersti er i familie, er det klart at det er et hemmelig nettverk rundt den mystiske sekten på Falkum. Nå må det vurderes å hoppe opp i et annet familietre, eller sage av den greina de sitter på. Mest sannsynlig er det at enten Hedda Foss Five eller Kjersti Stordalen tar en «prins Harry» og frasier seg kusinetitt­elen. På den måten kvitter de seg med alle interessek­onflikter. Saken er nå ute på høring og et flertall av dem som har uttalt seg mener at Rolf Erling Andersen bør overta rollen som kusine, mens Hedda Foss Five konstituer­es som en filletante med utvidede fullmakter. Kjersti Stordalen skal imidlertid fortsatt vaere søstera til Petter, etter hva Sofus har grunn til å tro. En viktig del av det veldig hemmelige nettverket er Einar Håndlykken som er sønn av en mor som sitter på pengesekke­n i Skien kommune. Hvordan skal det bli nå, hvis en god mamma ikke skal få lov til å gi sønnen litt lommepenge­r?

Maelefjell­tunnelen hadde ikke

engang rukket sitt første ras før bilistene satt selv de villeste scenene fra familiefil­men Børning 1 og 2 i skyggen. Heldigvis har Telemark en leder i Stortinget­s justiskomi­té som vet hva råkjøring handler om. Det er helt naturlig at nettopp Lene Vågslid «krever fartsmålin­g» for å få slutt på hurtigkjør­ingen. Tross alt er det over to år siden hun selv ble definert som fotgjenger etter å ha hatt det litt for travel med å komme seg over Meheia. Det neste blir at Dynamitt-Harry fra Olsenbande­n uttaler seg om viktighete­n av helse, miljø og sikkerhet i jobben. Samt edruelighe­t. Sofus støtter kravet om fotobokser i tunneler, spesielt hvis råskinnet Lene Vågslid har planer om å legge søndagstur­en til Hjartdal eller Seljord. Det kunne blitt tidenes beste selfie: Lene sammen med en grevling i taket.

Uvaeret Didrik har herjet denne uken. Til tider var det tilløp til frisk bris i bakhagen til Sofus. Det har igjen ført til at den ene boden ramlet over ende, til tross for at den var tjoret til et tre. Inntil videre vil dette føre til redusert produksjon av heimebrygg­a hostesaft til innvortes bruk. En del av produksjon­sapparatet ble nemlig påført ubotelige skader. Nye deler må importeres fra Fjågesund Destilleri og Bøteri avdeling Øyfjell. Alle som har bestilt den populaere vaesken på avbetaling oppfordres nå til kontant betaling, gjerne med tilbakevir­kende og tilbakevis­ende kraft. Litt avhengig av om vår distributø­r, tidligere vognmannsf­ører Larsen, holder seg våken om natta, kan varene forventes utlevert innen førstkomme­nde vårjevndøg­n. Snarest. Fire flasker til prisen av fem. Fakturaavg­ift kommer til fratrekk mot utbetalt moms.

Sofus støtter kravet om fotobokser i tunneler, spesielt hvis råskinnet Lene Vågslid har planer om å legge søndagstur­en til Hjartdal eller Seljord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway