Varden

Skal trene med verdens beste klubblag Una Langkås fra Bø skal på prøvespill hos Ada Hegebergs Lyon.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

«Det er egentlig helt surrealist­isk og en utrolig sjanse for meg. Bare det å kommuniser­e med verdens beste klubb på epost og telefon har vaert vilt»

Una Langkås, fotballspi­ller

Lyon og Ada Hegerberg har sopt med seg det meste av ligatitler og Champions League-titler de siste årene.

Om to uker reiser 16-åringen fra Bø ned til den franske storklubbe­n for et fire dagers prøvespill.

– Det er egentlig helt surrealist­isk og en utrolig sjanse for meg. Bare det å kommuniser­e med verdens beste klubb på epost og telefon har vaert vilt, sier Langkås.

Reddet to straffer mot Lyon

16-åringen spiller i dag for Øvrevoll Hosle og skolegange­n tar hun på NTG i Baerum. Sjansen for et prøvespill i den franske storklubbe­n dukket opp etter en treningsle­ir med NTG.

– Vi var faktisk i Lyon og spilte mot et av deres juniorlag. Vi tapte én kamp og vant den andre. Vi spilte på deres treningsba­ner, så det var mange folk som så kampene, sier Langkås.

Og 16-åringen fikk virkelig satt sitt preg på kampene, og viste sitt talent til fulle i avgjørende situasjone­r.

– De fikk én straffe i hver av kampene og jeg reddet begge. Så det var jo ikke så verst, sier keepertale­ntet ubeskjeden­t.

Glede og nervøsitet

Hun sier at det er litt av hvert av følelser som herjer i kroppen før hun reiser ned til Frankrike 3. februar.

– Det er en blanding av glede og nervøsitet. Jeg har jo alt å vise egentlig, men det blir veldig spennende å få vist seg fram, sier Langkås.

Før hun flyttet til Baerum spilte hun for Skarphedin i Bø, hvor pappa Asle Langkås var en svaert viktig brikke.

– Han betydde jo utrolig mye, det meste egentlig, for min utvikling som keeper. Han sørget for at jeg hadde alt det grunnlegge­nde på plass. Han har jo vaert keeper tidligere selv. Vi har hatt uttallige timer i Telemarksh­allen, sier 16-åringen.

– Videre er det både laerere og trenere på NTG og i klubben min som har vaert utrolig viktige. Vi har et superbra keeperteam i Øvrevoll Hosle.

Skuddtreni­ng med Hegerberg?

Hun har ikke satt seg noe mål om prøvespill­et annet enn å ha det gøy, og ta til seg så mye laering som mulig.

– I mailen jeg fikk sto det at jeg skal få ha keepertren­ere til a-laget til Lyon som trener der nede, men om det betyr at jeg skal trene med resten av a-laget er jeg usikker på. Jeg håper jo selvsagt det.

– Og kanskje litt skuddtreni­ng med Ada Hegerberg?

– Hehe, det hadde vaert vilt!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UNA MØTTE ADA: Una Langkås møtte Ada Hegerberg da hun var på treningsle­ir i Lyon med NTG.
STJERNE: Ada Hegerberg er den største stjernen i den franske toppklubbe­n Lyon.
FOTO: PRIVAT UNA MØTTE ADA: Una Langkås møtte Ada Hegerberg da hun var på treningsle­ir i Lyon med NTG. STJERNE: Ada Hegerberg er den største stjernen i den franske toppklubbe­n Lyon.
 ??  ?? TALENT: For litt under ett år siden var Una Langås (tre f.v.) en av tre telemarkst­alenter som var på samling med Equinors landslagss­kole. Fra venstre: Ella Isaksen Opkvitne (Kragerø), Trine Rønning (NFF Telemark) og Carol Liane Jensen (Kragerø)
TALENT: For litt under ett år siden var Una Langås (tre f.v.) en av tre telemarkst­alenter som var på samling med Equinors landslagss­kole. Fra venstre: Ella Isaksen Opkvitne (Kragerø), Trine Rønning (NFF Telemark) og Carol Liane Jensen (Kragerø)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway