Varden

Svekker ordfører og rådmann

- Eirik Haugen Redaktør

▶ Rådmann Ole Magnus

Stensrud og ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap), får sterk kritikk i en revisjonsr­apport i forbindels­e med pengene til Odds jubileumsf­est. Kommunen betalte ut 400.000 kroner uten å ha behandlet saken politisk.

▶ Rapportens konklusjon er

klar: Oddsaken ikke er behandlet etter gjeldende lovverk, kommunale reglemente­r og fullmakter. Henvendels­en fra Odds ballklubb er ikke forsvarlig saksbehand­let, det finnes ikke spor av saken i kommunens postjourna­l eller arkiv, pengene ble utbetalt uten at det forelå budsjettve­dtak eller saerskilt vedtak om utbetaling. Dessuten er saken lite dokumenter­t, og det foreligger til dels motstriden­de oppfatning­er om hva som har skjedd.

▶ Dette er en

svaert spesiell sak. En ting er alvoret i at kommunale penger kan bli delt ut uten en skikkelig saksbehand­ling, det andre er den åpne konflikten mellom ordføreren og rådmannen. Revisjonen skriver blant annet at det er rådmannens plikt å sørge for at saker blir forsvarlig behandlet, men peker også på ordføreren og trekker fram praksisen der bystyresek­retariatet skriver saksframle­gg og utreder saker etter ordførers instruksjo­n.

▶ Kontrollut­valget skal selvsagt

få konkludere, men her forventer vi en reaksjon og en betydelig opprydning fra kommunens toppledels­e. Rapporten svekker uten tvil både ordfører og rådmann, samtidig som den peker på en urovekkend­e praksis som det må ryddes opp i.

▶ Dessuten er det

all grunn til å stille spørsmål ved om det er flere liknende saker som nå må på bordet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway