Varden

To menn funnet døde i Skien

To menn på 18 og 24 år ble funnet døde i en bolig i i Skien i går morges. En kilde i rusmiljøet opplyser at minst en av dem skal ha brukt Fentanyl.

- Vendy Berg Hegle, Jon-Inge Hansen og Lise Rønningen redaksjone­n@varden.no

De to personene som ble funnet døde er to menn på 18 og 24 år. Kommunens kriseteam ble koplet inn i saken.

– De ble funnet av personer med familiaer tilknytnin­g, oplysser orasjonsle­der Andre Kråkenes. Politiet ble varslet av AMK om dødsfallen­e.

Beromtips

– Det framstår som overdosedø­dsfall, men vi etterforsk­er bredt, og vil gjerne ha tips fra personer i miljøet som har informasjo­n om dødsfallen­e, Kråkenes.Politiet gikk også t ut med en tipstelefo­n på Twitter.

De to døde er kamerater, og kjent av politiet fra før. De regnes som et del av et rusmiljø i Skien.

Kriseteam

Ingen av dem bodde i leilighete­n, men hadde i følge politiet lovlig adgang til den.

–De pårørende er nå varslet om dødsfallen­e. Kristeteam­et i kommunen er varslet og følger opp de pårørende. De avdøde er to menn, 18 og 24 år, melder politiet fredag ettermidda­g.

Fentanyl

En godt informert kilde i rusmiljøet opplyser til Varden at minst den ene av de to døde skal ha brukt Fentanyl. Det skal ha blitt opplyst på en lukket gruppe på Facebook, knyttet til navnet på den ene avdøde.

Kripos opplyser at det har vaert et titalls overdosedø­dsfall knyttet til Fentanyl i Norge.

– Grensen mellom det som gir rus og det som gir overdose er dermed veldig liten, sier leder for seksjon for narkotikaa­nalyse ved Kripos, Kari F. Solvik til Varden.

Politiet i Grenland har vaert i kontakt med ungdommer ned i 16 år som er bekymret for at Fentanyl verserer i rusmiljøet. Kripos er godt kjent med det narkotiske stoffet.

Titalls dødsfall

– Vi så Fentanyl-forbindels­er i beslag først i 2016, og har hatt et titalls dødsfall knyttet til overdoser, sier Solvik. Hun understrek­er at dette er generelle kommentare­r om stoffet, som ikke kan knyttes til noen spesiell sak.

Fentanyl-forbindels­er kan vaere spesielt farlig fordi det er veldig potent. Potent betyr kraftig, noe som har sterk virkning eller som har potens.

Vanskelig å dosere

– Det er dermed vanskelig å dosere. Noen forbindels­er har vaert 100 ganger mer potent enn morfin, og enkelte enda mer enn det. Grensen mellom det som gir rus og det som gir overdose er dermed veldig liten, sier hun.Stoffet skal ifølge Solvik ikke vaere spesielt utbredt innen noen gruppering­er.

– Det har ikke vaert mange beslag av fentanyler, og det har også gått ned siste år, sier hun.

Politiet ønsker tips i saken og opplyser at man kan ringe 47696200 hvis man har informasjo­n.

 ??  ??
 ??  ?? FUNNET DØDE: To menn på 18 og 24 år ble tirsdag morgen funnet døde i et hus på Bølevegen i Skien.
FUNNET DØDE: To menn på 18 og 24 år ble tirsdag morgen funnet døde i et hus på Bølevegen i Skien.
 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ??
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway