Varden

Influensa og blåbaersaf­t

- Journalist

Influenser­e, som ikke har noe med coronaviru­set å gjøre, er blitt meget omstridte. Det er fordi de gir dårlige råd til unge via sine blogger eller podkaster. Influenser­e skriver om kroppsdele­r og slanking, sminke og hårspray.

Nylig var det en debatt på fjernsynet om temaet. Noen er så imot influenser­e at de mener det er feil å ta dette opp som eget tema på norsk fargefjern­syn. Derfor måtte programled­eren bruke mange ord på å fortelle hvorfor de synker så dypt at de diskuterer noe som vi over femti ikke har hørt om. Og ikke vil høre om.

Også denne spalta blir av noen kalt en blogg, noe det slett ikke er. Ikke influerer man heller. I så måte liker jeg uansett bedre det norske ordet, påvirke. Hvis en påvirker mener at pizza er sunt, så kan du vaere sikker på at vedkommend­e er sponset av Stabburet eller Peppes. Undertegne­de har ved flere anledninge­r slått et slag for blåbaersaf­t. Dette er ikke spesielt omstridt, siden man går for varianten «uten tilsatt sukker.» Noen har antydet at blåbaersaf­t er et dekknavn for rødvin, noe som kategorisk kan avvises her og nå. I hvert fall nesten kategorisk. Så langt er det bare et fåtall som har opplevd drikkepres­s hva angår blåbaersaf­t som følge av utspill i denne spalta. Ikke engang da Lerums gode årgang, 2017, ble framhevet som noe av det mest ypperlige. Jeg vet at noen nøyer seg med husholdnin­gssaft, men spesielt i helgene er det viktig å slå til med årgangssaf­t.

Blant de mer populaere influenser­ne er visstnok Sophie Elise som fikk pepper for å ha fortalt om en rumpeopera­sjon i utlandet. Ikke nok med at hun måte slite med smertefull­e sprøyter og innpåslitn­e kamerafolk. I tillegg vanket det kritikk. Da er det nok bedre å slå et slag for blåbaersaf­t. Naermest uansett årgang.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway