Varden

Nå går de for luftambula­nse til Vinje

Nå går alle regjerings­partienes representa­nter fra Vestfold og Telemark inn for luftambula­nsebase i Vinje.

-

for å få til en fullverdig helikopter­beredskap med base i Telemark. Nå er det også enighet mellom kommunene i fylket om å kjempe for at en base blir lokalisert i Vinje.

Alle regjerings­partiene i det nye storfylket er også enige om å kjøre fram saken. De har overlevert et krav til statsråd Bent Høie om at det må etableres en ny base i Vinje.

Medisinske utvikling

Det har lenge vaert jobbet med å få til en helikopter­base i Telemark.

Tidligere har sjeflege i Norsk Luftambula­nse, Stephen Sollid,

Solveig S. Abrahmsen, stortingsp­olitiker Høyre

uttalt at : – Behovet for en base her oppe (i Vinje) er helt åpenbart. Sollid viste på folkemøtet i Vinje i fjor også til at kravet om responstid på 45 minutt er for lenge. Han mente at det bør reduseres til en halv time.

Det er fylkesstyr­et i Vestfold og Telemark Høyre som går ut med at regjerings­partiene i fylket er enige.

«En base for luftambula­nse lokalisert i Vinje handler om at flere som bor og oppholder seg i øvre Telemark og Setesdalen også skal få ta del i den akuttmedis­inske faglige utviklinge­n.», skriver partiet blant annet på sine nettsider.

Klart budskap til statsråden

– Det er viktig at alle regjerings­partienes representa­nter fra Vestfold og Telemark nå har samlet seg om å gå for Vinje. Vi overlevert­e et klart budskap til helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie, som hadde stor forståelse for vårt budskap. Nå står nok Innlandet foran oss i køen, men vi har godt håp om at det skal vaere mulig å få en ny base i Vinje. Området er en hvit flekk på kartet. Det er ingen tvil om behovet, sier stortingsr­epresentan­t Solveig Sundbø Abrahamsen (H).

I siste runde kan det bli en dragkamp om lokaliseri­ngen av en base, som skal dekke både indre Agder og Telemark. I Agder er det ønske om at en base skal bli lokalisert i Bykle.

Nå står nok Innlandet foran oss i køen, men vi har godt håp om at det skal vaere mulig å få en ny base i Vinje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway