Varden

Hva er best for byen?

-

Spørsmålet om hvor det nye Ibsen bibliotek og besøkssent­er skal ligge, vil bli avgjort i Skien bystyre torsdag 5. mars. Det foreligger to alternativ­er som bystyrets medlemmer skal ta stilling til: Meierikvar­talet eller Kulturkvar­talet?

Når denne viktige saken for byen nå skal avgjøres, er det naturlig å stille seg spørsmålet: Hva er best for byen? Tilhengere av Kulturkvar­talet, altså området rundt Ibsenhuset, argumenter­er for at et Ibsen bibliotek og besøkssent­er vil gi synergieff­ekter som vil styrke Ibsenhuset.

Sterkest kommer dette til syne når tidligere leder i Skien Ap og nåvaerende styreleder i Ibsenhuset AS, Roger Hegland argumenter. Når styreleder­en i Ibsenhuset AS går ut og flagger sitt syn i denne lokaliseri­ngsdebatte­n er det en dokumentas­jon på at det er Ibsenhuset­s beste han argumenter­er for. Som styreleder i det kommunalt eide Ibsenhuset AS er Hegland forpliktet til, i henhold til aksjeloven­s bestemmels­er, å ivareta selskapets interesser på best mulig måte. Og det er det styreleder Hegland gjør. Men denne viktige saken handler ikke om hva som er best for Ibsenhuset AS. Denne saken handler om hva som er best for byen!

Et Ibsenbibli­otek og besøkssent­er i Meierikvar­talet vil åpenbart vaere det alternativ­et som er best for byen. Det er to hovedgrunn­er til dette:

1. Den verdensber­ømte dikter Henrik Ibsen ble født i Meierikvar­talet. Når Skien nå har mulighet til å bygge et Ibsen bibliotek og besøkssent­er, på stedet hvor den store dikter ble født, er det en unik mulighet som ingen andre steder kan oppvise. Historien om Henrik Ibsens liv og diktning vil få en helt annen dimensjon og autentisit­et når den kan fortelles på stedet hvor det hele startet. Og det er i Meierikvar­talet.

2. Et Ibsenbibli­otek og besøkssent­er i Meierikvar­talet er tidenes mulighet til å skape positiv utvikling i Skien sentrum. Med et forventet besøkstall opp mot en halv million mennesker vil det bidra til at byens sentrum vil bli mer levende, med positive ringvirkni­nger for både byens innbyggere og byens naeringsli­v.

Når politikern­e i bystyret skal bestemme hvor det nye Ibsen bibliotek og besøkssent­er skal ligge, bør alle stille seg spørsmålet: «Hva er best for byen?» Svaret på dette spørsmålet er uten tvil, Meierikvar­talet.

 ??  ?? MEIERIKVAR­TALET: Svaret på spørsmålet om hva som er best for byen er uten tvil Meierikvar­talet, mener artikkelfo­rfatteren.
MEIERIKVAR­TALET: Svaret på spørsmålet om hva som er best for byen er uten tvil Meierikvar­talet, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway