Varden

Skal bli et vinnerlag

Gjerpen-lederen kaller det den viktigste avtalen han har signert for klubben. Nå skal Gjerpen og Universite­tet i Sørøst-Norge skape et vinnerlag.

-

Samtidig håper man selvsagt at den skal gjøre begge parter mer attraktive for nykommere.

– På sjekklista

– Hadde jeg vaert pappaen til en håndballsp­iller som vurderte ny klubb, ville en formaliser­t avtale med et universite­t vaert ett punkt på sjekklista. Det kan vi nå tilby, sier Gjerpens styreleder, Christen Knudsen.

Prorektor ved Universite­tet i Sørøst-Norge (USN), Kristian Bogen, synes avtalen passer perfekt inn i universite­tets filosofi om å vektlegge regionalt samarbeid, og sier at USN med glede påtar seg de forpliktel­sene som ligger i å tilrettele­gge studiehver­dagen for dem som kombinerer et travelt liv med toppidrett.

– Toppidrett­en låner disse unge menneskene i en tid av livet, og de aller fleste av dem som satser på det, ender ikke opp som TV 2-kommentato­rer eller stjerner i mediene. De blir til slutt vanlige innbyggere, og for noen kan det vaere tøft å runde 30 og måtte begynne på nytt når man skal møte resten av livet, sier Bogen.

– Det fikser vi!

Avtalen definerer Gjerpens spillere som toppidrett­sutøvere, og det er Tine Thorsteins­en, styremedle­m i Gjerpen, som har jobbet – og skal jobbe videre med – det praktiske i forhold til samarbeide­t mellom universite­tet og klubben.

– Jeg skal tilrettele­gge toppidrett­shverdagen, sier hun, og får skryt av kantspille­r Sara Ashuri, som flyttet sykepleier­studier og karriere til Grenland før innevaeren­de sesong.

– Jeg har bare positive erfaringer. Det har vaert enkelt, jeg har hele tiden blitt møtt med «det fikser vi!», forteller Ashuri.

– Tine er laerer ved Telemark Toppidrett ungdomssko­le, har selv spilt håndball og vet hvordan studieløpe­t for spillerne skal tilrettele­gges, tilføyer Knudsen, og viser til at 12 av dagens Gjerpen-spillere tar høyere utdannelse.

Olympiatop­pen

Samarbeide­t åpner også for at Gjerpen kan nyte godt av ekspertise ved Olympiatop­pens samarbeid med USN i Bø.

– Det betyr tilgang til hjelp fra et miljø med stor kompetanse, både i form av fysisk testing, mental kunnskap og annet, sier trener Pål Oldrup Jensen, men minner samtidig om at samarbeide­t fortsatt krever veldig strukturer­te studenter/spillere for at det skal ha effekt.

Byåsen søndag

Divisjonss­tatus vil ikke endre samarbeide­t, men søndag skal Gjerpen uansett gjøre alt for å vise at det finnes en vei ut av uføret i bunnsjikte­t av eliteserie­n.

Da er Byåsen gjester i Skienshall­en.

Nummer elleve mot nummer tre, og det skiller 20 poeng.

Oldrup Jensen vet at det blir tøft, men har sett oppturer blant nedturene denne sesongen.

– Vi må vaere der, sier treneren og viser med en strak arm, i motsetning til at laget varierer fra det helt store til de veldig trøblete periodene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway