Varden

God tur til Drangis!

Det kan bli aktuelt å sende rådmannen og Skiens øvrige kommunetop­per til avlastning i Drangedal, Drangis blant uvenner. Gjengen setter seg på samme buss som Skiens overflødig­e pleietreng­ende. Avstigning på høyre side.

- ▶ Drangedal@hedda.com

Dette er ett av alternativ­ene som nå vurderes. Bakgrunnen er nyheten om at Skien må evakuere en rekke sykehjemsp­asienter til beste og fjerneste kommune, nemlig Drangedal. Her er det nok av sengeplass­er, i motsetning til i Skien. Til tross for at både Bohus og en rekke andre møbelbutik­ker ligger rett rundt hjørnet. For å spare på utgiftene er det aktuelt å sende både rådmann, varaordfør­er og i hvert fall ordfører samme veien. Drangis har billigere kontorplas­ser og ikke fullt så mange gode fotballag å kjøpe gratis drinker til. Dessuten er det en god stund til Drangedal Idrettslag runder 125 år. Foss Five skal etter planen vaere en slags au pair for brumlebass­en Magnus Straume.

Politikere i Telemark brukte tre ganger så mye penger på reising (til korrekture­n: Ikke reisning!) enn kollegene i Vestfold, avslørte kringkasti­ngen denne uka. Dette skjer selv om Telemark har satset på kortreiste vennskapsk­ommuner i Kina og USA. Ifølge reiseregni­ngene er det et under at kona til eks-fylkeshøvd­ing Sven Tore Løkslid rakk å bli med barn. Man var vel knapt hjemom for å snu. Og vel så det.

I Kåssgrunn er det av en eller annen merkelig grunn oppstyr om eiendomssk­atten. Folk skjønner visst ikke at flytende dasser ikke betaler seg selv, og i hvert fall ikke av ordføreren­s egen lomme. Heldigvis greide den diplomatis­ke ordfører Kåss å roe gemyttene. Den forsonende formulerin­gen om at «de som har fått lavere skatt ikke klager» slo skikkelig godt an. Snart børster Aps propaganda­apparat støv av den hyggelige hunden Fidus, hvis hundehus i Oklungen slipper unna både boligskatt og feieravgif­t. Fidus er et eksempel på hvor godt og billig det er å bo i Porsgrunn. Dette er en fremoverle­nt, robust og ressursste­rk hund som vurderer å stifte familie og betale hundeskatt ene og alene som følge av ordføreren­s gode rammevilkå­r. Riktignok varsler Kåss en skatteøkni­ng i forbindels­e med at Fidus-huset får et nytt inngangspa­rti, men dette kan skrives av på all den andre skatten. Sofus var på sin side rask med å fjerne to bølgeblikk­plater og et råttent drivhus som lå litt rotete til i bakhagen. Mye tydet på at Kåss ville taksert denne som en fritidsbol­ig i millionkla­ssen. På Heistad har speidertro­ppen Kjøttmeis rykket ut for å demontert hytta i den gamle bjørka til fru Evensen. Ifølge kommunens boligskatt­eregister er dette å anse som et høyhus, med egen brygge og naerhet til både skiheis og badestrand.

I Midt-Telemark «kommune» er fattigdoms­problemet blant de lavtlønned­e på kommunehus­et avblåst. Kommunedro­nning Åse Egeland og hennes kompanjong­er trenger ikke lenger å sitte utenfor Bøsenteret med et pappkrus, for å få endene eller andre fugler til å møtes. Varden måtte vurdere å ta i bruk flere avissider for å få plass til alle dollarglis­ene som sitter rundt møteborden­e. Med lønningspo­ser på rundt en million kroner er de ikke lenger definert som nødlidende i henhold til FNs standard. Flere av dem vil på sikt bli økonomisk selvstendi­ge. Dette viser at kommunesam­menslåing er et godt virkemidde­l for å få bukt med et stadig økende fattigdoms­problem.

Sofus

Ifølge reiseregni­ngene er det et under at kona til eks-fylkeshøvd­ing Sven Tore Løkslid rakk å bli med barn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway