Varden

Mange påskeendri­nger

Tog- og kollektivs­elskaper har allerede redusert tilbudet som følge av koronautbr­uddet. Også i påsken blir det endringer og innstillin­ger flere steder.

-

▶ OSLO

– Normalt ville vi satt opp ekstra kapasitet i påsken, men sånn er det definitivt ikke nå, sier kommunikas­jonssjef ÅgeChristo­ffer Lundeby i Vy til NTB.

Vy har mistet mellom 80 og 90 prosent av kundene som følge av koronasitu­asjonen, anslår han.

Redusert tilbud

Dessuten er det bare en brøkdel av dem som har kjøpt billett på forhånd, som møter opp.

– Det er bra for da får vi oppretthol­dt stor avstand mellom passasjere­ne og minimere smitterisi­koen, sier han.

Vy har allerede redusert tilbudet sitt som følge av koronautbr­uddet.

– Vi har et rutetilbud som får fram personell som har kritiske samfunnsfu­nksjoner, sier han.

Det reduserte tilbudet fortsetter gjennom påska.

Har solgt faerre billetter

I tillegg innstilles blant annet enkelte avganger på Nordlandsb­anen mellom Mosjøen og Bodø og Trondheim og Mo i Rana, ifølge

Også på Sørtoget, som trafikkere­r Sørlandsba­nen, blir det innstillin­ger i påska, blant annet fordi det er solgt langt faerre billetter enn til vanlig, opplyser togselskap­et Go-Ahead.

– Det er aldri gøy å innstille tog, men vi må tilpasse togproduks­jonen vår til situasjon hele Norge nå står overfor, sier administre­rende direktør Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge.

Store endringer

Det gjelder Drammenban­en, Østfoldban­en, Dovrebanen og Gjøvikbane­n. På Bergensban­en er det endringer i hvor toget stopper.

Konserndir­ektør Vibeke Aarnes for Infrastruk­tur i Bane Nor er fornøyd med at det planlagte arbeidet kan gjennomfør­es til tross for koronakris­en.

– Det så mørkt ut en stund da koronatilt­akene fra helsemyndi­ghetene satte inn, men takket vaere mange flinke folk og godt samarbeid med våre samarbeids­partnere, får vi gjort det viskal,sierhun.

Vektere skal sørge for avstand

I Oslo forbereder kollektivs­elskapet Ruter seg på at mange er i byen i påska. De minner om å unngå å reise kollektivt med mindre man må.

I påskeuka blir det en del endringer i tilbudet. Blant annet kjøres det søndagsrut­er på alle transportm­idler palmesønda­g, skjaertors­dag, langfredag, og 1. og 2. påskedag.

På sentrale holdeplass­er setter Ruter inn vektere som skal sørge for at folk venter på neste båt, buss eller trikk dersom det er mange passasjere­r om bord fra før.

 ?? FOTO:BERITROALD/NTBSCANPIX ?? FAERRE TOG: Vy setter ikke opp ekstra kapasitet på togene i påsken, som til vanlig. I stedet er tilbudet redusert på grunn av koronakris­en.
FOTO:BERITROALD/NTBSCANPIX FAERRE TOG: Vy setter ikke opp ekstra kapasitet på togene i påsken, som til vanlig. I stedet er tilbudet redusert på grunn av koronakris­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway