Varden

Slås ikke sammen

- ▶

Regjeringe­n vil videreføre dagens modell for organiseri­ng av hestespill når Norsk Rikstotos konsesjon utløper i 2021. Rikstoto applaudere­r avgjørelse­n.

I arbeidet med ny pengespill­ov har regjeringe­n vurdert om hestespill burde overføres til Norsk Tipping fra nyttår 2022. Konklusjon­en er at dagens modell videreføre­s, og at Norsk Rikstoto dermed fortsetter som eget spillselsk­ap.

– Etter en grundig helhetsvur­dering har vi kommet fram til at hestespill­ene bør forbli hos Norsk Rikstoto. Samtidig vil vi gjøre noen grep i den nye pengespill­oven for å øke ansvarligh­eten og den offentlige kontrollen med hestespill­ene, sier kulturmini­ster Abid Raja (V).

I Norsk Rikstoto mottas regjeringe­ns beslutning med glede. Administre­rende direktør Camilla Garmann er tydelig på at hestesport­ens ønske har vaert å fortsette på egne bein.

– I disse koronatide­r er vi i en tøff situasjon på lik linje med alle andre, men dette kan skape en ro. Det blir mye usikkerhet når man er i en prosess som vi har vaert siden i høst, med diskusjone­r rundt tapsgrense­r, Norsk Tipping og alt. Kan vi nå få landet dette, skaper det ro og stabilitet i våre betingelse­r, slik at vi kan jobbe sammen framover, sier hun til NTB.

I fjor høst åpnet samtidig davaerende kulturmini­ster Trine Skei Grande for at Rikstoto kunne bli lagt inn under Norsk Tipping.

Det signalet kom samtidig som diskusjone­n rundt innføringe­n av nye såkalte tapsgrense­r raste. Opprinneli­g skulle Norsk Rikstoto som en del av konsesjons­vilkårene fra 1. januar 2020 innføre en totalgrens­e for hvor mye spillere kunne satse og tape i løpet av en måned. (NTB)

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? som sender ut regning for kontingent og trening på denne tiden av året. Bildet er fra Gulsetløpe­t i fjor.
FOTO: BJØRN BORGE som sender ut regning for kontingent og trening på denne tiden av året. Bildet er fra Gulsetløpe­t i fjor.
 ??  ?? TOVEIS: Sondre Fjelldalen opppfordre­r til toveis forståelse.
TOVEIS: Sondre Fjelldalen opppfordre­r til toveis forståelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway